Мероприятия

 

Την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου στις 10.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης κ. Μάριο Πελεκάνο και αντιπροσωπεία του Οργανισμού για το θέμα της ανέγερσης υποδομών προσιτής στέγης.

Την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου στις 8.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού.

Στις  8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία υπό το σεληνόφως με ελληνικά και ξένα τραγούδια στο Θεατράκι της Προκυμαίας.

Την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετέχει στην 672η Συνεδρία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου στις 2.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου.

Την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το νέο Mobile Application «ΔΗΜΟΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ» στο Δημοτικό Μέγαρο.

Την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην εκδήλωση για το φωτογραφικό βιβλίο ντοκουμέντο «Μέρες Εγκλεισμού/Lockdown Days» της φωτογράφου-δημοσιογράφου Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου, που θα γίνει στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Στι 8.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη συναυλία για τα 20 χρόνια παρουσίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, που θα γίνει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού.

Την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της Φοιτητικής Ένωσης ΤΕΠΑΚ.

Την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30 π.μ:  Έναρξη λειτουργίας του Park-and-Ride της κυκλικής διαδρομής του κέντρου πόλης – Διάσκεψη τύπου και επιβίβαση στο λεωφορείο στη στάση της οδού Βορείου Ηπείρου.

Την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. o κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας Ολομέλειας του ΣΑΛΑ.

Την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου στις 6.15 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε Online Forum που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με Αδελφοποιημένους Δήμους του, (Τελ Αβίβ, Βοστώνη, Σαν Φρανσίσκο, Όστιν, Κολωνία, Νίκαια).  Το θέμα που θα αναπτύξει ο Δήμαρχος είναι «Λεμεσός: Αντιμετώπιση της πανδημίας σε μια πολυπολιτισμική πόλη».

Στις 8.00 μ.μ. θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 90χρονα της ΑΕΛ, που θα πραγματοποιηθεί στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο. 

Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση βιβλίου «Σε Κλειστό Κύκλο» που διοργανώνεται από την Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γραμμάτων και Τεχνών.

Την Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο και αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου για τα προγράμματα ψηφιακής αναβάθμισης και καινοτομίας του Δήμου.

Θα ακολουθήσει στις 10.00 π.μ. παρουσίαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των τρισδιάστατων εικονικών πλοηγήσεων των 6 πολιτιστικών υποδομών του Δήμου.

Στις 12.00 μ.μ. θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη Κ.Ο.Α. για την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού #BE ACTIVE, που θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού.

Στις 1.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου παρουσίαση της πρότασης για τον Κυκλικό Κόμβο Αγίας Φυλάξεως/Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ.  Στην παρουσίαση θα παραστούν εκπρόσωποι του Τμήματος Δημοσίων Έργων Λεμεσού και Λευκωσίας, Λειτουργοί του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Λευκωσίας, ο πρόεδρος και μέλη της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού.

Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου στις 2.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος και πρόεδρος του ΣΑΛΑ θα υπογράψει το Συμβόλαιο Ε10 για την κατασκευή αντλιοστασίου Ζ και αγωγών βαρύτητας και πιέσεως με την Κοινοπραξία ELBIOMEC – ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ.  Η υπογραφή του Συμβολαίου Ε10 θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΑΛΑ.

Στις 7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης του λογότυπου, του οράματος και των στόχων λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών  – Αποθήκες Παπαδάκη, καθώς και του προγράμματος δράσεων για το υπόλοιπο του 2020.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ΔΚΤΠ.

Την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ:  ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Ακτής Ολυμπίων Β’ (θαλασσοκόριτσο) με την ευγενή χορηγία του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιου Χατζιωάννου».

Στις 12.00 μ.μ. o κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας Ολομέλειας του ΣΑΛΑ.

Στις 7.30 μ.μ. θα παραστεί στην τελετή απονομής βραβείων «Cyprus Tourism Awards 2020» και θα παραλάβει βραβείο για την διάκριση του Δήμου Λεμεσού για το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο του Μόλου.  Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο Lemon Park, Λευκωσία.

Την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετέχει σε συζήτηση στο Livelink για τα 30χρονα του 3ου Προγράμματος του ΡΙΚ στην Λεμεσό που θα γίνει στο Columbia Beach.

Στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Καθοδηγητικής Επιτροπής της υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Λεμεσού υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τμήματος Γεωργίας, Λευκωσία.

Στις 8.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην τελετή έναρξης του 4ου Ετησίου Αγροτικού Φεστιβάλ Πολιτισμού που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Μάριος Τόκας.

Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα δώσει το σήμα για την έναρξη του αγώνα στον φιλανθρωπικό αγώνα «7ο Τheotokos Foundation Charity Challenge».  Ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται εις μνήμην του Δρ. Αμέρικου Αργυρίου, του ιδρυτή του Ιδρύματος, και στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση και στήριξη του έργου του Ιδρύματος.

Την Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με την κ. Αντωνέλλα Μαντοβάνη, εκπρόσωπο των Λατίνων στην Βουλή.

Στη 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας (Memorandum of Cooperation) Δήμου Λεμεσού – Parimatch.

Στις 7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στα εγκαίνια του πάρκου Ιάκωβου Κατσουνωτού στον Ύψωνα.

Την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου στις 8.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Δρ. Λούη Παναγή για γενικά θέματα που αφορούν την Αστυνομία.

Στις 10.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο με τίτλο «Urban Mobility Days 2020» (CIVITAS DESTINATIONS), το οποίο θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσο, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο με θέμα  Κρουαζιερόπλοια-DP World.  H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Λευκωσία.

Στις 7.00 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει τελετή τοποθέτησης της πινακίδας του Δημοτικού Κηποθέατρου «Μάριος Τόκας».