Activities

 

Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στις 9:00π.μ  ο Δήμαρχος θα παραστεί και θα καλωσορίσει την έναρξη του συνεδρίου  της JX Nippon Oil & Energy Corporation, κορυφαία  πετρελαιοπαραγωγός εταιρεία στην Ιαπωνία,  που θα γίνει στο ξενοδοχείο Amathus.

στη 1:00μ.μ θα παραστεί στο κόψιμο της βασιλόπιττας της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών που θα γίνει στο White Diamond Venue στο Ζακάκι.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 10:00μ θα παραστεί σε εκδήλωση για το Chinese & Vietnamese New Year 2020 που διοργανώνει η Βιετναμέζικη Κοινότητα Κύπρου στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου πάρκου.

Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 7:00μ.μ θα παραστεί στο Φιλολογικό Μνημόσυνο και στην παρουσίαση του βιβλίου «Πικροδάφνες» που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πάνος Σολομωνίδης».

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λεμεσού θα παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο ξενοδοχείο Curium Palace με θέμα «Απολογισμός έργου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου για την τριετία 2017 -2019».

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 8:30π.μ ο Δήμαρχος Λεμεσού θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με την Πρέσβειρα του Βιετνάμ.

Στις 4:30μ.μ θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Αντιρρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου στο ξενοδοχείο Πεύκος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού.

Στις 7:30μ.μ θα τελέσει τα εγκαίνια της “Έκθεσης Έργων Τέχνης” που οργανώνει η Cyprus Art Care στο Art Studio 55 στην πλατεία Ηρώων.  Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός της Ακαδημίας Τεχνών Μόσχας κ Παύλος Αρζουμανίδης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 5.2.2020 μέχρι και τις 7.2.2020 και τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού.

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 10:00π.μ θα προεδρεύσει σύσκεψης που θα γίνει με όλους τους εμπλεκομένους φορείς στο Δημοτικό Μέγαρο, με θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στην δυτική Λεμεσό.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 8:00μ.μ  θα παραστεί σε συναυλία με τίτλο «Opera in Love» του ιδρύματος Τεχνών Πήγασος στο Art Studio 55 στην Πλατεία Ηρώων.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 9:00π.μ θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργανώνει το Λύκειο Αποστόλου Πέτρου & Παύλου προς τιμή του ποιητή Κώστα Μόντη.

Στις 11:00π.μ ο Δήμος Λεμεσού και η κοινότητα Φασούλας, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης της μονάδας ανακύκλωσης αδρανών υλικών στην Φασούλα RRC (Resource, Recovery Cyprus) διοργανώνουν δεντροφύτευση στο χώρο της μονάδας.

στις 8:00μ.μ θα παρευρεθεί στην κοπή της βασιλόπιττας του Ομίλου Κωφών & Ταξίδι στη Σιωπή, που θα γίνει στο ξενοδοχείο Πεύκος.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 10:00π.μ ο Δήμαρχος θα παραστεί στην εορτή του Αγίου Μάρωνα στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων – Πύλη Πάφου στη Λευκωσία.

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 10:00π.μ  θα παραστεί στην παρουσίαση της μελέτης περιβαλλοντικού θορύβου που θα γίνει από την εταιρεία Panacoustic Ltd, στα γραφεία της Αρχής Λιμένων στο Λιμάνι Λεμεσού, με θέμα «Πιθανές αρνητικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων Ζακακίου από τον τρόπο λειτουργίας του Λιμανιού Λεμεσού».

Στις 12:30μ.μ ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Προσφορών του ΣΑΛΑ.

Στις 1:30μ.μ θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης «Σχεδία».

Στις 6:15μ.μ θα παραστεί στην τελετή απονομής μεταλλίου, εξαίρετης προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα δοθεί στον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 12:30 μ.μ ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΣΑΛΑ.

στις 1:30μ.μ ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Προσωπικού του ΣΑΛΑ.

στις 6:00μ.μ θα παραστεί στη εκδήλωση «Inaugural Meeting of Advisory Board-Maritime Transport & Commerce» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 10:00π.μ θα προεδρεύσει σύσκεψης που θα γίνει με όλους τους εμπλεκομένους φορείς στο Δημοτικό Μέγαρο, με θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης σε ότι αφορά την ρύπανση της θάλασσας.

στις 12:00 το μεσημέρι ο Δήμος Λεμεσού θα παραθέσει διάσκεψη τύπου για τις εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2020 στο εστιατόριο Έψιλον στην Μαρίνα Λεμεσού.

στις 5:30μ.μ θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

στις 6:30μ.μ Το ΕΤΕΚ, η σχολή επιστημών Υγείας ΤΕΠΑΚ και Δίκτυο Υγειών Πόλεων Υπουργείου Υγείας διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Βιώσιμα Αστικά Οικοσυστήματα» στο κτίριο Τάσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 5:00μ.μ θα παραστεί στη τελετή βράβευση των αρίστων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Τη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11:30π.μ  στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμος Λεμεσού θα διενεργήσει την κλήρωση για την αρίθμηση των αρμάτων / ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση την 1.3.2020.

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 12:30 ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Προσφορών του ΣΑΛΑ.

Στις 5:00μ.μ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ρωσικής Κοινότητας της πόλης μας.

Στις 7:30μ.μ ο Δήμος Λεμεσού και τα Κοινοτικά Συμβούλια Ριζοκαρπάσου διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νασας Παταπίου «Μελουζίνης ενώτια, ή Η ωραία έρχεται» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού (κτίριο Πηλαβάκη).

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων στο οίκημα του κέντρου.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 9:30π.μ θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του, με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της DP World Mr. Nawaf Abdulla.

στις 11:00π.μ θα προεδρεύσει σύσκεψης του Συνδέσμου Συμβουλίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κύπρου, στα γραφεία του ΣΑΛΑ.

στις 6:00μ.μ θα προεδρεύσει συνεδρίας της ολομέλειας του συμβουλίου του ΣΑΛΑ.

στις 7:00μ.μ ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει τα εγκαίνια της 14η έκθεσης Μάσκας.  Η Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια (οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας) φιλοξενεί για 14η συνεχή χρονιά έκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου και καλλιτεχνική έκθεση με μάσκες της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου. Παράλληλα θα λειτουργεί και ομαδική έκθεση με θέμα «Παλιάτσοι».

στις 8.00μ.μ. θα τελεστούν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα το Καρναβάλι που θα γίνει στον Τεχνοχώρος Art Studio 55 (Οδός Ανδρέα Δρουσιώτη 23 Α, Πλατεία Ηρώων). Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Παγκύπριο Σύνδεσμο Καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ διοργανώνει έκθεση με θέμα το Καρναβάλι. Συμμετέχει η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του Δήμου Μόρφου.

Την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 11.00π.μ. στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει  στο Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα της Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος, πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού) με μουσική και κέρασμα και της Τράπεζας Κύπρου στην οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας. 

Στις 12.30μ.μ. Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.

Στις 5.00μ.μ. στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) μουσική και τραγούδι σε ρυθμούς του Καρναβαλιού.

Στις 5.30μ.μ. H ομάδα κρουστών Batukinio ανεβάζει τους ρυθμούς του καρναβαλιού με την παρουσία τους. Το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα «Latin Smile Salsa»

Στις 5.45μ.μστο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2020». Συμμετέχουν η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Στις 6.15μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες Λεμεσού  και τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών σε πομπή, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).

Στις 7.00μ.μ. Ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του. Τον Βασιλιά πλαισιώνουν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βασιλική Οικογένεια, οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και οι Κανταδόροι Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου  και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου,  Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα «The Carnaband»

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 8:00π.μ ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί μαζί με λειτουργούς του Δήμου και μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων το υπό διαμόρφωση Πάρκο Σκύλων στην περιοχή της Χονδρικής Αγοράς.

στις 10:00π.μ θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Θεραπειών Παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας του Συνδέσμου για άτομα με αυτισμό (οδός Έκτορος 8, 4007 Μέσα Γειτονιά)

στις 7.00μ.μ στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου οι Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους με εκκίνηση την οδός Ειρήνης – Οίκημα Πολιτιστικού Ομίλου Μοντέρνοι Καιροί, και κατάληξη την Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, οι Κανταδόροι Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον». 

στις 8:30μ.μ η ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου Λεμεσού διοργανώνει καρναβαλίστικο χορό στο Ceti Locale Restaurant & Bar.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού διοργανώνονται τα πιο κάτω:

Στις 10.30π.μ. έξω από την Ελληνική Τράπεζα (πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, οδός Γλάδστωνος) το τρενάκι του Δήμου θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30π.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.

Στις 11.00π.μ. – 2.00μ.μ. στη Πλατεία  Γρηγόρη  Αυξεντίου (Διοικητήριο) ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Choice FM 104.3 διοργανώνουν για 12η συνεχόμενη χρονιά το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (συμμετοχές στο www.choicefm.com.cy, πληροφορίες στο τηλ. 25 820820). 

Στις 3.00μ.μ. Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού με Καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατά  μέσα στην πόλη. Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Στις 6.00μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (Αγίου Ανδρέου). Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».  Θα προσφέρεται δωρεάν ποτό

Στις 8.00μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης το Studio8cto School of Art & Design  και ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Αναβίωση παλιών καρναβαλίστικων αρμάτων Λεμεσού» εις μνήμη του α. καλλιτέχνη Κώστα Μαυρογένη. Το ανακατασκευασμένο άρμα του καλλιτέχνη  με την ονομασία  «Το σήμερα κοντά στο χθες» θα παραδοθεί στο Δήμαρχο Λεμεσού κύριο Νίκο Νικολαΐδη , στην παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, της Βασιλικής Οικογένειας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού από τον γιο του σκηνογράφο, Ανδρέα Μαυρογένη. Συμμετέχει η Αντρική Τετραφωνία υπό τη διεύθυνση του Πανίκκου Τριμικλινιώτη. Τιμώμενο πρόσωπο ο Πρώην Δήμαρχος Λεμεσού κ. Δημήτρης Κοντίδης. Την εκδήλωση συντονίζει ο Δρ. Μίμης Σοφοκλέους και η δημοσιογράφος Στέλλα Σάββα.

Τη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11.30π.μ. ο Δήμος Λεμεσού οργανώνει την Παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση. Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι  και κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης). Της παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς Λεμέσιος Μαχαραγιάς της πόλης με το εντυπωσιακό του άρμα. Συμμετέχουν οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και οι Μαζορέττες Λεμεσού. 

Στις 12.30μ.μ. Παιδικά και καρναβαλίστικα τραγούδια από DJ στη Πλατεία του Παλίου Λιμανιού.

Στις 6.30μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων Γιωργαλλέτου έξω από το Πέραμα. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους στους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, παλιοί κανταδόροι.

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 1:15μ.μ. θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ελβετίας Mr Pierre Yves Fux.

Στις 6:15μ.μ θα παραστεί στην τελετή βράβευσης «Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου 2019» που διοργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο. O Δήμος Λεμεσού θα βραβευτεί με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» για τα έργα «Στρατηγική Διαχείριση Οικιακών Απορριμμάτων Δήμου Λεμεσού» και «Εκπόνηση και Εφαρμογή Σχεδίου Δράσης για Αειφόρο Ενέργεια» στην κατηγορία Διαχείριση Αποβλήτων και Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση αντίστοιχα.

στις 7:00μ.μ ο Δήμαρχος θα παραστεί στο επίσημο cocktail party του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, που θα γίνει στην αίθουσα Τρακασόλ.

Στις 7.30μ.μ. στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου μια έκθεση φωτογραφίας στήνεται από το Δήμο Λεμεσού, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λεμεσού και  παρουσιάζει την έκθεση «Λεμεσιανό Καρναβάλι 2019». Έκθεση καρναβαλίστικων κοστουμιών, αφιερωμένη στην α. Λούλα Σιούσμιθ και έκθεση γελοιογραφίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν». Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Αρίονες  και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2020.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ. ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με τh Δήμαρχο  της Χάιφα, επικεφαλής ομάδας από 7 Δημάρχους του Ισραήλ, στο ξενοδοχείο Maris στη Πάφο για συζήτηση θεμάτων τουρισμού μεταξύ Χάιφας και Κύπρου.

Στις 7:30 μ.μ στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, η ομάδα Κυπριών Κανταδόρων τραγουδούν στη συνοικία Ζακακίου και οι  Κανταδόροι ΕΔΟΝ Λεμεσού στον Άγιο Νικόλαο.

Στις 8.00μ.μ. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Λεμεσός» διοργανώνουν τη νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας.  Της παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού ντυμένος «Πελλόμασκα», η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Εκκίνηση: Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (Αγίου Ανδρέου). Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Στις 8.30μ.μ. στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου «Ο χορός της Τρίτης». Ο  Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους να έρθουν μασκαρεμένοι σε ένα αλλιώτικο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 7:30μ.μ θα παρευρεθεί στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Ρωσικός Παρνασσός» που θα γίνει στο Θέατρο Ριάλτο.

Στις 7.30μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει εκδήλωση με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού με παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια, αναπολώντας τις όμορφες ρομαντικές εποχές.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στις 9.00π.μ. ο Δήμαρχος θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους των Δημοσίων Έργων και Πολεοδομίας για θέματα που αφορούν τον κυκλοφοριακό κόμβο στη συμβολή των οδών Αγ. Φυλάξεως, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και Θεσσαλονίκης.

Στις 7.30μ.μ. στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Φίλοι Λεμεσιανού Καρναβαλιού διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα».  Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Θα προπορεύεται ο Βασιλιάς Λεμέσιος ο Μαχαραγιάς της πόλης με τη συνοδεία του. Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Στις 8.30μ.μ. Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί στο μεγάλο χορό της Πέμπτης στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου για να τραγουδήσουμε  και να χορέψουμε παρέα με 10 υπέροχους μουσικούς υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορπά. Τραγουδούν ο Γιώργος Καλοπαίδη και η Χριστιάνα Παύλου. Συμμετέχουν η Μαρία Κηλαηδόνη και ο Δώρος Δημοσθένους όπου θα παρουσιάσουν και ένα ειδικό πρόγραμμα με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη και πολλά άλλα χορευτικά τραγούδια στο ύφος και στο πνεύμα του Καρναβαλιού. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις. 

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 9:00π.μ. Ο Δήμαρχος θα είναι παρών στην αποσφράγιση των προτάσεων του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων.

Στις 12:00μ.μ ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει σύσκεψης της Επιτροπής του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη. 

Στις 7.30μ.μ. στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει την εκδήλωση «Παιδικές Χορωδίες» στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο. Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία των Ονείρων,την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα, την Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, το Μουσικό Εργαστήρι, την Παιδική Χορωδία και το Piccolo της Επιλογής, τη Χορωδία Αρμονία και το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες Αγίας Φύλας με γενική είσοδος:  €5. Μαζί και οι Μαζορεττούλες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.

Στις 8:30μ.μ. στην  Πλατεία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ  διεξάγεται το “THE BIG STREET PARTY – CARNIVAL EDITION Vol.6”. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Choice FM,  ΚΛΙΚ FM και  GREEK CHOICE FM διοργανώνουν για 6η συνεχόμενη χρονιά το καρναβαλίστικο BIG STREET PARTY. Μουσική από διακεκριμένους DJ, χορευτικό show και άλλες εκπλήξεις.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 10:30π.μ ο Δήμαρχος θα παραστεί στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανέγερση του νέου σταδίου Λεμεσού, στο Κολόσσι. 

10.30π.μ. έξω από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30π.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στο χώρο. Εργαστήρι πελλόμασκας από τη περσινή Βασίλισσα της Τρέλλας, Μόνικα Πιερίδου. Φέρτε μαζί σας τα πολύχρωμα παλιόρουχα και «πατσιαούρκα» σας για να σας ντύσουμε Πελλόμασκα!

Στις 12.00μ.μ. Το τραπέζι του μεσημεριού στην Αγορά Ανεξαρτησίας με τους Κανταδόρους Αρίονες.

Στις 3.00μ.μ. Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Θα ξεκινήσουν από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στις 5.00μ.μ. Τραγούδια στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου  από το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και τη χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις.

Στις 6.00μ.μ. Ομάδες Κανταδόρων θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο στις και στις 6.30μ.μ. θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση σε δρόμους της πόλης με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί να τραγουδήσετε και να χορέψετε με τους Κανταδόρους πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για προσφορά τους στο Λεμεσιανό Καρναβάλι, ο α. Γιαννάκης Κομωδρόμος και ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Τη Κυριακή 1η Μαρτίου στα πλαίσια των Καρναβαλίστικων εκδηλώσεων διεξάγεται από το Δήμο Λεμεσού η Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου. Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)

Στις 1:00μ.μ. Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Λεμεσού, Μαζορέττων Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Κανταδόρων, της ομάδας κρουστών Batukinio και των Μαζορέττων Λεμεσού. H ομάδα κρουστών Batukinio ανεβάζει τους ρυθμούς του καρναβαλιού πριν την έναρξη της παρέλασης.

Στις 1.15μ.μ. Παρέλαση με επικεφαλής τον Βασιλιά Λεμέσιο τον Μαχαραγιά της Πόλης και τη συνοδεία του, με άρματα και ομάδες πεζών στους ρυθμούς της ενιαίας μουσικής. Τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού θα εμπλουτίσουν την φετινή παρέλαση.

Η συγκέντρωση των αρμάτων θα αρχίσει από τις 8.30π.μ. κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.

Στις  9.00μ.μ. στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, αποχαιρετούμε το Λεμεσιανό καρναβάλι με τον υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό με δυνατή μουσική από τον DJ Γιώργο Ασημένο.  Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.