Activities

 

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου

12.00 μ. ο Δήμαρχος, κ. Ν.Νικολαΐδης, ως Πρόεδρος του ΣΑΛΑ θα υπογράψει το συμβόλαιο E14 με την Κοινοπραξία Εταιρειών υπό την Cybarco, για την αναβάθμιση του κύριου αγωγού κατά μήκος της τουριστικής περιοχής.

6.45 μ.μ. θα παραστεί στη γενική συνέλευση του ΕΒΕΛ.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου

10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη δοξολογία για την επέτειο της εθνικής γιορτής, ενώ στις 11.45 π.μ. θα παρακολουθήσει την παρέλαση επί της λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας αποκατάστασης στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλώδια. 

Στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ, το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου διοργανώνει την εκδήλωση Fitness for all, από τις 6.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 μμ. στην κυκλική αποβάθρα του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου

11.00 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας «Λήμνος», του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού. 

7.00 μ.μ. τελούνται τα εγκαίνια της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση σπάνιων εκδόσεων και κληροδοτημάτων από τη συλλογή του Δήμου Λεμεσού.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

11.30 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο ο Πρέσβης της Ουκρανίας.

5.00 μ.μ. θα προεδρεύσει της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

12.00 μ. συνάντηση με τη Διευθύντρια Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. 

5.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του ΣΑΛΑ. 

7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο παρουσίαση του έργου του λογοτέχνη Ευάγγελου Καραφωτιά.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

7.00 μ.μ. ο Δήμαρχος, κ. Ν.Νικολαΐδης, θα παραστεί στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας

Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

9.00 π.μ. ο Δήμος, στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2018 διοργανώνει τον 21ο αγώνα δρόμο «Μάριος Αγαθαγγέλου» με εκκίνηση από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ. 

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, 21 και 22 Οκτωβρίου 2018, στις 3.00 μ.μ. στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ διοργανώνονται σε συνεργασία με το Σωματείο Βετεράνων Κολυμβητών, Διεθνείς Κολυμβητικοί αγώνες βετεράνων, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

7.00 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του παραμυθιού «Το βιολί της αγάπης» της Νικολίνας Δράκου, στο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού που διοργανώνει  ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Funraising στις αποθήκες Τρακασόλ.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

9.00 π.μ. θα παραστεί στο Limassol Economic Forum που διοργανώνεται από την Εταιρεία IMH και το ΙN Business magazine, στο ξενοδοχείο Four Seasons. 

8.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα τελέσει τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης που διοργανώνεται από το Δήμο Λεμεσού και την Εταιρεία BΡRarts Cultural Management, με τίτλο «The Sea Within», στην οποία συμμετέχουν  καλλιτέχνες από τη Μασσαλία και την Κύπρο.  Η έκθεση πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη.

10.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα απονέμει βραβείο κατά την τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώνει το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ.  Η εκδήλωση ξεκινά στις 8.30 μ.μ. με προβολές ταινιών.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, για τα έργα της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020. 

18:00  ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο επαρχιακό συνέδριο της ΣΕΚ, το οποίο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grand Resort.

1.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου τουΠαττιχείου Δημοτικού Θεάτρου.

7.30 μ.μ. θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΑΚΕΛ «Βραβείο προσφοράς Κώστας Παρτασίδης – Βάσος Παπαδόπουλος» στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου

7.00 μ.μ. πραγματοποιείται παγκοινοτική συγκέντρωση στη συνοικία Αποστόλου Ανδρέα, στο 7ο δημοτικό σχολείο Αποστόλου Ανδρέα, στην οδό Αγίας Σοφίας.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

10.30 π.μ. θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με την επικεφαλής του Γραφείου Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ΟΗΕ.

7.30 μ.μ. ο Δήμος διοργανώνει εκδήλωση / παρουσίαση του πρόσφατου έργου του πολυβραβευμένου Λεμεσιανού συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μοράρη, στο Δημοτικό Μέγαρο.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου

10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα λάβει μέρος στον ποδηλατικό γύρο που διοργανώνεται στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ.  Εκκίνηση και τερματισμός – χώρος στάθμευσης Εναερίου. 

4.00 μ.μ. θα παραστεί στη συνάντηση βετεράνων αθλητών στίβου, που θα πραγματοποιηθεί στο Λανίτειο στάδιο, στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

8.30 μ.μ.  ο Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που διοργανώνει το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, σε συνεργασία με τι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

8.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει επιθεώρηση του έργου σύνδεσης της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο. 

5.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττιχείου Ιστορικού Αρχείου – Κέντρου Μελετών, στο Δημοτικό Μέγαρο.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου

8.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Λεμεσού.  

12.00 μ. το Δήμαρχο θα επισκεφθεί ο Πρέσβης της Ινδίας.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου

6.00 μ.μ. ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει σύσκεψης ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τα σημαντικά θέματα του Δήμου, με τους π. Δημάρχους, π. Αντιδημάρχους και π. Δημοτικούς Συμβούλους.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου

4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ.

7.00 μ.μ. πραγματοποιείται παγκοινοτική συγκέντρωση για τις συνοικίες Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, στο 6ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου στην οδό Λορέντζου Μαβίλη.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

11.00 π.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στο Πανηγύρι της Χαράς, που διοργανώνεται από το Ίδρυμα ΘΕΟΤΟΚΟΣ στο Δημόσιο Κήπο.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα λάβει μέρος στην πορεία του Σωματείου Lions «Περπατώ και προσφέρω» με εκκίνηση από το St Mary’s School και κατάληξη στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

12.00 μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος που διοργανώνει η Εταιρεία Green Dot σε συνεργασία με τους Δήμους Μείζονος Λεμεσού, στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Μ. Αλλαγιώτη «Η Κυπερούντα του χθες και του σήμερα» στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

12.00 μ. δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο με θέμα το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος που διοργανώνει η Εταιρεία Green Dot με τους Δήμους Μείζονος Λεμεσού το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου

9.00 π.μ. ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ , κ. Α. Κυπριανού, με ομάδα συνεργατών του θα επισκεφθεί το Δήμo Λεμεσού και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ν. Νικολαϊδη και το Δημοτικό Συμβούλιο. 

11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ στη 1.30 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του ΣΑΛΑ.

7.00 μ.μ. ο Δήμος και το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων προσκαλούν όλους στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Στέφανου Κωνσταντινίδη «ΝΟΜΑΔΑΣ Β’ Εκβάτανα», στο Δημοτικό Μέγαρο.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου

Στις 7.00 μ.μ. ο Δήμος διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του αθλητή Κώστα Συμεωνίδη, προπονητή κωπηλασίας, ο οποίος κάνοντας όρθια σανιδοκωπηλασία ολοκλήρωσε στις 24 Αυγούστου τη διαδρομή Μύκονος – Λεμεσός 850 χλμ. και συγκέντρωσε ποσό €750.000.- για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και το Καραϊσκάκειο ΄Ιδρυμα.