Activities

 

Τo Σάββατο 30 Μαρτίου στις 7:45 μ.μ ο Δήμαρχος, θα λάβει μέρος στην συμβολική πορεία που διοργανώνεται από το Δήμο Λεμεσού για τον εορτασμό της Ώρας της Γης.

Η πορεία θα ξεκινήσεις στις 7:45μ.μ από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου / Διοικητηρίου, όπου οι συμμετέχοντες κρατώντας κερί θα κατευθυνθούν προς το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.
Στις 8:30μ.μ ο Δήμος Λεμεσού κλείνει τα φώτα του Δημοτικού Μεγάρου και παράλληλα καλεί και τους δημότες του να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα και να στείλουν το μήνυμα ελπίδας για το μέλλον του πλανήτη.

Tην Παρασκευή, 29 Μαρτίου στις 9.00 π.μ. θα παραστεί σε συνέδριο του Circle & Smile 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία για να συζητήσουν θέματα σχετικά με το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τον Τουρισμό. Ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της βελτίωσης των Δημόσιων Συγκοινωνιών και των υποδομών τους καθώς και στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα από τους Δήμους Λεμεσού και Λευκωσίας.

Στις 11.00 π.μ. ο Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ.

Στις 7.30 μ.μ. θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής της Πένυς Μονογιού

στο Beat Bazaar.

Στις 9.00 μ.μ. θα παραστεί στο επίσημο δείπνο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου με την ευκαιρία των 30 χρόνων από την ίδρυση του στο ξενοδοχείο Parklane.

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου στις 10.00 π.μ. θα επισκεφτεί το Δημαρχείο αντιπροσωπεία στελεχών του ΑΚΕΛ.

Στις 11.30 π.μ. θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Κυπριακού Ιδρύματος Αειφορίας για συζήτηση του θέματος «Η Λεμεσός του Γιασεμιού».

Στις 12.30 μ.μ. ο Δήμαρχος,  θα προεδρεύσει συνεδρίας του ΣΑΛΑ.

Στις 5.00 μ.μ. θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού για εθιμοτυπική συνάντηση και θέματα ΣΥΛ.  Στη συνάντηση θα παραστεί και ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού κ. Σ. Μεταξάς.

Στις 6.00 μ.μ θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου στις 12.00 μ.μο Δήμαρχος, θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Προσφορών.

Την Δευτέρα, 25 Μαρτίου ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στον καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας και στις 10.45 π.μ. θα παραστεί στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Ηρωών.  Ακολούθως στις 11.45 π.μ. θα παρακολουθήσει την παρέλαση επί της λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’.

Την Κυριακή, 24 Μαρτίου στις 07.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην έναρξη των αγώνων του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Το Σάββατο, 23 Μαρτίου στις 09.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην εκκίνηση του Εταιρικού και Παιδικού Δρόμου μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Tην Παρασκευή, 22 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του ΣΑΛΑ.

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, μαζί με τον πρώην διευθυντή του Μαραθωνίου της Βοστώνης κ. Tim Kilduff.

Στις 5.30 μ.μ θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου στις 2.30μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του ΣΑΛΑ.

Τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου στις 11.00 π.μ  ο Δήμαρχος κ. Ν. Νικολαΐδης, θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Κυριακή 17 Μαρτίου

Ο Δήμος Λεμεσού τελεί το ετήσιο μνημόσυνο των αειμνήστων Δημάρχων, Ευεργετών και Δωρητών, στον ιερό ναό Αγίας Νάπας

Παρασκευή 15 Μαρτίου

10.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στα γραφεία του ΕΒΕΛ,

1.00 μ.μ. θα παραστεί στο 11ο Επαρχιακό Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου στο θέατρο της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού.

Πέμπτη 14 Μαρτίου

6.00 μ.μ ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τετάρτη 13 Μαρτίου

10.00π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φίλων της Αγίας Φύλας, ενώ στις 12.30μ.μ. και στις 1.30μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας Επιτροπής Παρακολούθησης και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων του ΣΑΛΑ.

5.30 μ.μ. θα παραστεί στην ενημερωτική εκδήλωση στο ΚΕ Δημοτικό σχολείο Εκάλης, μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου «Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε διαδικασίες ανακύκλωσης μέσω της εφαρμογής ανταποδοτικών συστημάτων» «Benefit As you Save – BAS”.

7.00 μ.μ. θα παραστεί σε εκδήλωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ».

Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2019

1.00μ.μ. Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση μαζί με τη Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση κατά μήκος τηςΛεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου

Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)

Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.

9.00μ.μ. Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός – Πλατεία Παλιού Λιμανιού

Αποχαιρετώντας το Λεμεσιανό καρναβάλι με Πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, μασκαρεμένους και μουσική, με τον DJ Γιώργο Ασημένο.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2019

3.00μ.μ. Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη.  Θα ξεκινήσουν από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

6.30μ.μ. Παρέλαση Κανταδόρων

Ομάδες Κανταδόρων θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο στις 6.00μ.μ. και στις 6.30μ.μ. θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση σε δρόμους της πόλης με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2019

7.30μ.μ. Παιδικές Χορωδίες – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία των Ονείρων, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα, την Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, το Μουσικό Εργαστήρι, την Παιδική Χορωδία και το Piccolo της Επιλογής και τη Χορωδία Αρμονία

Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019

7.30μ.μ. ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ

Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

8.30μ.μ. Καρναβαλίστικος χορός – Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Τετάρτη 6 Μαρτίου

6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της ολομέλειας του ΣΑΛΑ

Τρίτη 5 Μαρτίου

11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην αιμοδοσία της Σχολής Πασκάλ.

Δευτέρα 4 Μαρτίου

11.00 ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει σύσκεψης με θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στην δυτική Λεμεσό.

4.00 μ.μ. θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ.

7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, ο κ. Δήμαρχος θα εγκαινιάσει την έκθεση «Λεμεσιανό καρναβάλι 2018» η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – τμήμα Λεμεσού. 

Στη συνέχεια, θα εγκαινιάσει μια αλλιώτικη έκθεση καρναβαλίστικων κοστουμιών αφιερωμένη στην α. Λούλα Σιούσμιθ, όπως επίσης και την πρώτη φορά έκθεση γελοιογραφίας για το καρναβάλι σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν».

Το ίδιο βράδυ, θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης,  ο πρώτος καρναβαλίστικος χορός του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, με τον Ραδιοφωνικό παραγωγό Μάριο Παπαδόπουλο που θα μας παραπέμπει στις παλιές εποχές του Καρναβαλιού, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις.                                                                          

7.30μ.μ. Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου στην Αγία Φύλα.

7.30μ.μ. Η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων στον Απόστολο Ανδρέα (Χαράκη).