Γιορτή του κρασιού 2019

Κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου οργανώνεται η γιορτή του κρασιού στη Λεμεσό από τις 7 μέχρι τις 11:30 κάθε βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Κύπρου, τα οποία προσφέρονται δωρεάν. Δίνονται επίσης παραστάσεις παραδοσιακού χορού και τραγουδιού από διάφορες ομάδες χορού και χορωδίες της Κύπρου και του εξωτερικού. Η Γιορτή λαμβάνει χώρα στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης κοντά στη θάλασσα. Εισιτήρια πωλούνται σε κάθε μια από τις τρεις εισόδους. Μπαίνοντας στη Γιορτή από την κύρια είσοδο, στα νότια, μπορεί κανείς να δει τη γιγαντιαία φιγούρας ενός Κύπριου αμπελουργού με παραδοσιακή τοπική ενδυμασία. Ο Βρακάς παραμένει το έμβλημα της Γιορτής του Κρασιού από το 1961.

Στις δύο πλευρές της κύριας εισόδου υπάρχουν περίπτερα που ανήκουν στις οινοβιομηχανίες της Λεμεσού ΕΤΚΟ, ΚΕΟ. ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ κ.α, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν όλα τα είδη κρασιών. ΄Όλα τα κρασιά προσφέρονται στους επισκέπτες σε απεριόριστες ποσότητες δωρεάν. Κάθε βράδυ χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τη Γιορτή για να απολαύσουν τη ξέγνοιαστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κρασί, οι εύγευστοι μεζέδες του τόπου σε προκαθορισμένες χαμηλές τιμές, οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια, καθώς και τα κωμικά θεατρικά μονόπρακτα, το χιούμορ και η σάτιρα. Μια νύχτα στη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό είναι μια ευκαιρία για τον καθένα να ζήσει την ελληνική παράδοση των διονυσιακών γιορτασμών, όπου όλοι οι κάτοικοι της Αττικής, αστοί και αγρότες, κάθονταν σε κοινά συμπόσια που τους πρόσφερε το κράτος δωρεάν, γεύονταν τα νέα κρασιά και λάμβαναν μέρος σε ομαδικούς χορούς, τραγούδια, ποίηση και θεατρικά έργα. Κατά τη διάρκεια αυτών των γιορτασμών αριθμός σκλάβων απελευθερώνονταν, ενώ σ’ αυτούς που παρέμεναν σκλάβοι επιτρεπόταν να ζήσουν για λίγο ανεξάρτητοι και να διασκεδάσουν για σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως τότε έτσι και σήμερα υπάρχει το δωρεάν κρασί και μπορεί κανείς για λίγο να ζήσει μακριά από έγνοιες και σκοτούρες!

Πληροφορίες για Γιορτή του Κρασιού 2019

Ανακοινώσεις

Περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες

Περισσότερα

Δωρεάν Μεταφορά

Περισσότερα

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Εκδήλωση 2018

Περισσότερα

Ιστορία

Στις 16 Αυγούστου 1960 η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο Κράτος...

Περισσότερα

Λεμεσός - Γη του αμπελιού

Η καλλιέργεια του αμπελιού στην Κύπρο είναι ένα τόσο αρχαίο επάγγελμα...

Περισσότερα

Φωτογραφίες

Δείτε φωτογραφίες της Γιορτής του κρασιού από προηγούμενες εκδηλώσεις

Περισσότερα