Βασικός στόχος του Αθλητικού Γραφείου Δήμου Λεμεσού

Βασικός στόχος του Αθλητικού Γραφείου Δήμου Λεμεσού – σε συνεργασία με όλους τους φορείς του αθλητισμού – είναι η εισήγηση και υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που θα αποτελέσουν ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση από μέρους μας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας μέσα από την άθληση, την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελευθέρου τους χρόνου.

Αρχίζοντας λοιπόν με το μήνυμα  «Θέλεις, Μπορείς, ΑλλάΖΕΙΣ», η άθληση γίνεται σωματική, ψυχική υγεία και πολισμος. Σημαντική είναι η καθοδήγηση των παιδιών μας ως προς το σωστό δρόμο με γερές κατευθυντήριες γραμμές, ούτος ώστε να γίνουν τα μελλοντικά πρότυπα του αθλητισμού και της κοινωνίας μας. Αναγνωρίζοντας πλέον ότι οι νέοι μας, ξεκινώντας από την δημοτική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αρχίζουν να διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους ως άνθρωποι, στόχος είναι η άμεση και διαρκή προώθηση του αθλητισμού και της άσκησης μέσα στην παιδεία – με γνώμονα και οδηγό πάντοτε το ‘Ευ Αγωνίζεσθε’.

Σε όλο το φάσμα των δράσεων του και με την προώθηση των ωφελημάτων υγείας τα οποία προσφέρει η άσκηση, το Αθλητικό Γραφείο έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή κοινωνικής τάξης, στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.  Ο Αθλητισμός Ενώνει και Όλοι Μαζί Μπορούμε. Με νέες ιδέες και καινοτομίες, απώτερος στόχος είναι η Λεμεσός να γίνει Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού.

 

Οι πέντε Κεντρικοί Πυλώνες δράσης του γραφείου συμπεριλαμβάνουν την:

1.            Ενεργοποίηση πολιτών για ένα πιο υγιές τρόπο ζωής. Στόχος η βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και υγείας, η γενική απόλαυση ως δραστηριότητα και το αίσθημα  ευεξίας που δημιουργεί η άσκηση.

2.            Δημιουργία Τοπικών και Διεθνών Αθλητικών Εκδηλώσεων

3.            Στενή συνεργασία με σχολεία

4.            Δημιουργία ενημερωτικών-επιμορφωτικών διαλέξεων και σεμιναρίων από διάφορους εξειδικευμένους επιστήμονες από Κύπρο και εξωτερικό για διάφορα σχετικά θέματα όπως αθλητική ψυχολογία, διατροφή, χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και ουσιών, δια βίου άσκηση, και άλλα.

5.            Προώθηση αθλητικών Δραστηριοτήτων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σωματικές αναπηρίες.