Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Σεπτέμβρης 2021

Την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη συνεστίαση του Σωματείου Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου Παράρτημα Λεμεσού (ΟΠΡΕΠΟ), στη Πλατεία του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής Προσιτής Κατοικίας, η οποία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου.

Την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα στο γραφείο του στη Λευκωσία για το θέμα της Διοργάνωσης της Γιορτής του Κρασιού. 

Στις 8.15 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο δείπνο καλωσορίσματος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), ο οποίος θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο της FIFPRO Europe για το 2021 στην πόλη μας. Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο Χαρουπόμυλο Λανίτη.

Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. διοργανώνονται υπό την αιγίδα του κ. Δημάρχου τα εγκαίνια της εκδήλωσης «Κάτω από το Μπαλκόνι» «Φωτογραφίζω, ζωγραφίζω, την πόλη» «Μπροστά από μια πόρτα, πίσω από ένα παράθυρο» η οποία διοργανώνεται από το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Cyprus Art Care – CAC και τον Όμιλο UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης.  Τα έσοδα της εκδήλωσης θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής  «Εν ώρα Ταξιδιού» της κ. Σούζη Μακρή.  Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδη.

Την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

και

Στις 8:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο θα διακόψει την καθορισμένη του συνεδρία και θα υποδεχθεί στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου την χρυσή Παραολυμπιονίκη της πόλης μας Καρολίνα Πελενδρίτου.

Το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στα πλαίσια του μήνα «παγκόσμιας εκστρατείας Χρυσός Σεπτέμβρης» ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο, εις ένδειξη στήριξης και συμπαράστασης στους Μικρούς μας Ήρωες που καθημερινά δίνουν αυτή την μεγάλη μάχη, το Δημοτικό Μέγαρο θα φωταγωγηθεί σε χρώμα Χρυσό/Κίτρινο.

Την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος μαζί με εκπροσώπους του Ποδηλατικού Ομίλου, του Τμήματος Ποδηλατιστών της Αστυνομίας και του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου θα επισκεφθούν τα παιδιά του ΙΑ Τσιρείου Δημοτικού Σχολείου και θα τα ενημερώσουν για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στη καθημερινή ζωή.  Θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση των παιδιών στην αυλή του σχολείου.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, και με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Άνοια, ο Δήμος Λεμεσού θα φωταγωγήσει το Δημοτικό Μέγαρο με χρώμα μωβ.

Στις 7:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην δημοσιογραφική διάσκεψη στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για πραγματοποίηση του Eurobasket 2025 στη Λεμεσό.

Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής του Συμβολαίου για Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το Αποχετευτικό Σύστημα Λυμάτων στην Κοινότητα Παλώδιας μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας και της κοινοπραξίας «ΡΟΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Ζ&Α Π. ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.  Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του νέου Δημοτικού Σχολείου Παλώδιας.

Στις 5:00 μ.μ. κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Ολομέλειας του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 7:30 μ.μ. o κ. Δήμαρχος θα παραστεί και απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου «Γιώργος Θυρώτος, ο αρχηγός» του κ. Τάκη Μιχαήλ.  Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου στις 12:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην εκδήλωση μετονομασίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σε «Παιδιατρική Κλινική ΑΜΕΡΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ», στην αίθουσα Συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού .

Στις 8:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση EUROPA UOMO Κύπρου με την ονομασία «Μπλε Διαδρομή» που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην μουσική εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του «Ευαγόρειου» Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας με τον τραγουδοποιό Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πάρκο Γλυπτικής «Μικρή Σαλαμίνα» του Φίλιππου Γιαπάνη στη Φασούλα, Λεμεσό.

Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ. ο Δήμος Λεμεσού τελεί στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας το τρίμηνο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη της Λεμεσού, α. Πάνου Σολομωνίδη.

Στις 8:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο 5ο Ετήσιο Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού 2021 το οποίο διοργανώνεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών.  Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο Λεμεσού.

Tην Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου στις 8:30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών κ. Κώστα Χαμπιαούρη για συζήτηση των εκδηλώσεων της φετινής Γιορτής του Κρασιού στα χωριά.

Στις 12:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής για το Ανοικτό Σχολείο η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 5:00 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Γιορτή του Κρασιού 2021» στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, στο χώρο που θα τοποθετηθεί ο Βρακάς.  Την ίδια ώρα ο παραδοσιακός Βρακάς της Γιορτής του Κρασιού θα τοποθετηθεί στον καθιερωμένο χώρο εντός του Δημόσιου Κήπου, με συνοδεία τραγουδιών του κρασιού από την χορωδία «Αρίονες» δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα της έναρξης της Γιορτής του Κρασιού που φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια διοργάνωσης και θα διεξαχθεί από τις 9 Οκτωβρίου μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου 2021.

Tην Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην μουσικοχορευτική παράσταση «Μες τα φύλλα της καρκιάς μου», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΔΕΣΜΟΣ» του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με ειδικές ανάγκες Λεμεσού στο Δημοτικό Κηποθέατρο Μάριος Τόκας.

Την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Ακτής Ολυμπίων Β’ (θαλασσοκόριτσο) με την ευγενή χορηγία του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιου Χατζιωάννου».