Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Μια νέα λαμπερή περίοδο της μακροχρόνιας ιστορίας του ζει εδώ και πάνω από έναν χρόνο το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το οποίο στις 25 Νοεμβρίου 2016 άνοιξε επισήμως τις πύλες του μετά από μια μακρά πορεία ριζικής αναβάθμισής του. Ένα θέατρο στολίδι για την πόλη της Λεμεσού και πόλος έλξης των, υψηλότερων προδιαγραφών, παραστάσεων της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού. Το θέατρό είναι πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες υποδομές, που ξεπερνούν την υπόσταση ενός θεάτρου τοπικής εμβέλειας και το καθιστούν πολιτιστική οδό ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Στον πρώτο χρόνο επαναλειτουργίας του έχει αποδείξει ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τόσο του κοινού όσο και της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, παρέχοντας τη δυνατότητα και τις συνθήκες για άρτια οργανωμένες και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις.

Ταυτόχρονα σχεδιάζονται παραγωγές και θεσμοί που δίνουν κίνητρα και ευκαιρίες προβολής της δημιουργίας των Κυπρίων καλλιτεχνών και ομάδων, συνεργασίες με αντίστοιχα σχήματα και δημιουργούς από το εξωτερικό, καθώς και τη δυνατότητα οργάνωσης παραστάσεων από άλλες χώρες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δικό μας κοινό.

Το Παττίχειο είναι ένα ανοικτό και φιλόξενο θέατρο, ένας δημιουργικός και προσιτός πολιτιστικός οργανισμός, έτσι όπως τον ανέμεναν τόσα χρόνια οι φίλοι του πολιτισμού, οι οργανωμένοι πολιτιστικοί φορείς, οι ιδιώτες παραγωγοί και ολόκληρη η καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου. Είμαστε καθημερινά σε μια ανοικτή και συνεχή επικοινωνία με όλους τους πιο πάνω, ανταλλάζουμε ιδέες και δεχόμαστε προτάσεις για παραγωγές και συνεργασίες.

Διευθυντής : Βάσος Αργυρίδης

Δείτε πιο κάτω την τρισδιάστατη εικονική πλοηγήση (3D Virtual Tours) στους χώρους του Θεάτρου

Pattixeio
Pattixeio

Ιστορία Παττιχείου Θεάτρου

Ο χώρος δημιουργήθηκε το 1949 ως ιδιωτική αίθουσα κινηματογράφου, το γνωστό κινηματοθέατρο Παλλάς, το οποίο διαδραμάτισε τον δικό του σημαντικό ρόλο στα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Το 1986, ο ιδιοκτήτης του, μέγας ευεργέτης της Λεμεσού Νίκος Παττίχης, το δώρισε στον Δήμο Λεμεσού, και διαμορφώθηκε στο μεγαλύτερο θέατρο της επαρχίας Λεμεσού, χωρητικότητας 740 θέσεων. Η πολυσχιδής και συνεχής λειτουργία του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου επί πολλά χρόνια είχε επιφέρει σημαντικές φθορές στο κτήριο με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η κτηριακή και τεχνική αναβάθμισή του.

Η πλήρης ανακαίνιση του θεάτρου πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 9 χρόνια. Οι εσωτερικές αναβαθμίσεις έγιναν με τρόπο που να θυμίζουν το παλιό κινηματοθέατρο Παλλάς.

Τα εγκαίνια του θεάτρου έγιναν στις 25 Νοεμβρίου 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Pattixeio

Επικοινωνία

Διεύθυνση
Αγίας Ζώνης 4
3027 Λεμεσός, Κύπρος

Τηλέφωνο:+357 25377277
E-mail: box@pattihio.com.cy
Fax: +357 25 376 222

Ώρες Ταμείου
Δευτέρα – Παρασκευή
10:00-13:00 και 16:00-19:00
Σάββατο
10:00-13:00


* Εισιτήρια πωλούνται και στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Παττιχείου Θεάτρου