Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου στις 5.30 μ.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα τελέσει τα εγκαίνια της Μουσικής Σχολής του Νικόλα Αντωνιάδη.

Την Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ Λεμεσού, η οποία θα γίνει στα γραφεία του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Στις 4.00 μ.μ. θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ.

Την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.  ο κ. Δήμαρχος με το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΕΔΑ Λεμεσού θα έχουν συνάντηση με τον κ. Κώστα Καδή, Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.  Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο Γεωργίας, Λευκωσία.

Στις 7.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «στην Εποχή του Κορωνοιού» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.  Η έκθεση, είναι το αποτέλεσμα του ομώνυμου Παγκύπριου Φωτογραφικού Διαγωνισμού, που έγινε με τη συνεργασία του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Κανάλι 6» και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού), με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Στις 8.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο δείπνο των Στελεχών των Εθελοντικών Οργανώσεων μελών του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, που θα γίνει στην Αυλή του Παττιχείου Ιστορικού Αρχείου (πρώην οικία Επάρχου).

Την Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ Λεμεσού, η οποία θα γίνει στα γραφεία του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Στη 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου σύσκεψη με θέμα Κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι Λεμεσού. Στην σύσκεψη θα παραστούν εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Υφυπουργείου Τουρισμού και εκπρόσωποι των εταιρειών DP World και P&O, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού.

Στις 4.00 μ.μ. θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ.

Την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.  ο κ. Δήμαρχος με το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΕΔΑ Λεμεσού θα έχουν συνάντηση με τον κ. Κώστα Καδή, Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.  Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο Γεωργίας, Λευκωσία.

Στις 7.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «στην Εποχή του Κορωνοιού» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.  Η έκθεση, είναι το αποτέλεσμα του ομώνυμου Παγκύπριου Φωτογραφικού Διαγωνισμού, που έγινε με τη συνεργασία του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Κανάλι 6» και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού), με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Στις 8.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο δείπνο των Στελεχών των Εθελοντικών Οργανώσεων μελών του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, που θα γίνει στην Αυλή του Παττιχείου Ιστορικού Αρχείου (πρώην οικία Επάρχου).

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου στις 12:30μ.μ θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο για το Park and Ride. Ο Δήμαρχος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΕΛ θα παρουσιάσουν τα νέα δρομολόγια των λεωφορείων της κυκλικής διαδρομής εξυπηρέτησης του Κέντρου Πόλης.

Στις 7.30 μ.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην καλλιτεχνική παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για οικονομική ενίσχυση της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων Λεμεσού(Π.Ο.Α.Α), η οποία θα γίνει στο Θεατράκι του Μόλου Λεμεσού.  Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού.

Την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού.

Στις 12:00 μ. θα παραστεί σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττίχειου Κέντρου Ενηλίκων.

Στις 8.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην 1η Πολιτιστική Εκδήλωση «Πανίκκος Χατζηχαμπής - Τα τραγούδια που αγάπησες», που θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.

Στις 8.30 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει στο Θεατράκι της Προκυμαίας μουσική συναυλία έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού υπό το φως των αστεριών με τον Χρίστο Αλεξάνδρου και τη Λαϊκή Ορχήστρα Εστουδιαντίνα.

Το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2020, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο.  Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου 2020 στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 Δημήτριου Χαραλάμπους, που θα γίνει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιμνατίου.

Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου στις 8:30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα χαιρετήσει το σεμινάριο για την οδική συμπεριφορά οδηγών Ταξί, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Στις 6:00μ.μ θα παραστεί στην παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα και διοικητικού μέλους του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος και Φίλων κ. Άγγελου Σίηκκη «Το ημερολόγιο ενός Άγγελου».  Η παρουσίαση θα γίνει στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Στις 7.00 μ.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα τελέσει τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης μιας από τις σημαντικότερες ζωγράφους της Κύπρου,  της κ. Νίτσας Χατζηγεωργίου.  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2020.

Την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ.Shmuel Revel.

Στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. το Συνοικιακό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου (Χαβούζας) σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιφερειακής Επικοινωνίας και Ανάπτυξης  διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση της συνοικίας Αγίου Γεωργίου στο ΙΑ’ Τσίρειο Δημοτικό Σχολείο.  Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η συζήτηση και προώθηση των αιτημάτων της συνοικίας προς το Δήμο Λεμεσού.  Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί ο κ. Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στις 8.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην Τελετή Λήξης του 10ου Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2020, όπου θα κάνει την απονομή του βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας το οποίο προσφέρει ο Δήμος Λεμεσού στο Φεστιβάλ.

Το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παρευρεθεί στην παρουσίαση της μασκότ του συλλεκτικού ιπποπόταμου Pmhippo , από την Parimatch Foundation προς τον Δήμο Λεμεσού.  Η παρουσίαση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 12.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιρευματικού Συνδέσμου θα παρευρεθούν στην πρωτοποριακή εκδήλωση Let’s Graffiti Rheumatism που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου.  Καλλιτέχνες graffiti θα ζωγραφίσουν σε τρεις πόλεις, τη Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό από ένα διαφορετικό σχέδιο με σκοπό να αποφασίσει το κοινό το νέο συμβολο-έμβλημα του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, στη βάση του οποίου θα γίνει νέο λογότυπο. Ο  Edmon 1419 θα ζωγραφίσει στη Λεμεσό το ένα από τα 3 σχέδια, στον χώρο της εταιρείας P.C. Splash Water Public Co. Ltd, που παραχώρησε την πρόσοψη του κτηρίου της αποθήκης της, στην Οδό Ξάνθου Λυσιώτη 20.  

Στις 7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εταιρεία Orbex επί την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργείας της.  Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Grand Resort.   

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου ο Δήμος Λεμεσού τελεί το δεύτερο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη α. Χρίστου Παπαδοπούλου, στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας.

Την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. το Συνοικιακό Συμβούλιο Καψάλου σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιφερειακής Επικοινωνίας και Ανάπτυξης  διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση της συνοικίας Καψάλου στο Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου.  Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η συζήτηση και προώθηση των αιτημάτων της συνοικίας προς το Δήμο Λεμεσού.  Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί ο κ. Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στις 8.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην τιμητική εκδήλωση του Δρ Μιχάλη Ψιλοϊνη «Ο γιατρός, ο καλλιτέχνης, ο άνθρωπος», που θα γίνει στους κήπους του Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου – Κέντρο Μελετών.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 11:00 πμ Εκκίνηση Πρώτης Φιλανθρωπικής Πορείας Μοτοσυκλετιστών RemeRiders, Μαρίνα St. Raphael
Στις 11:30 πμ Τελετή λήξης πορείας στην Επίχωση
Στις12:30 μμ Συνάντηση με τα "παιδιά της πλατείας", Πλατεία ΤΕΠΑΚ, απέναντι από το Δημαρχείο.

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου στις 12.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Ολομέλειας του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην Εκδήλωση για την Επέτειο του ΟΧΙ του 1940 και την Απονομή του Παρασήμου του «Παρθενώνος – ΣΑΠΕΛ» εις τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο.  Η Εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Αγωνιστών Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού (Σ.Α.Π.Ε.Λ), και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Καθολικής.

Την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου στις 8.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην πανηγυρική Δοξολογία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας.

Το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Λεμεσού.  Η Αιμοδοσία θα γίνει στο οίκημα της Φιλαρμονικής, πίσω από τη Δημοτική βιβλιοθήκη.