Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου στις 2.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο - ΓΣΟ, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Λεμεσού, του ΚΟΑ και του ΤΕΠΑΚ.

Στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετέχει σε Συνεδρία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου στις 8.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Ταξίαρχο της ΙΙΙ Ταξιαρχίας κ. Νεόφυτο Νεοφύτου.

Στις 8.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα χαιρετήσει την επίσημη παρουσίαση του Λευκώματος «Το Θεοτόκος ξεδιπλώνει σελίδες της ιστορίας του» που το Ίδρυμα εξέδωσε για την ιστορική διαδρομή των 50 χρόνων του.  Η παρουσίαση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Θεοτόκος και θα πραγματοποιηθεί στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου στις 8.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις 12.15 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ Λεμεσού, η οποία θα γίνει στα γραφεία του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Στις 5.00 μ.μ. τα Συνοικιακά Συμβούλια Αγίου Σπυρίδωνα και Ομόνοια σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιφερειακής Επικοινωνίας και Ανάπτυξης  διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση των συνοικιών τους στο περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα.  Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η συζήτηση και προώθηση των αιτημάτων των συνοικιών προς το Δήμο Λεμεσού.  Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί ο κ. Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στις 7.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Τέχνης αφιερωμένο «ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ» που διοργανώνεται από την Cyprus Art Care – CAC και θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης. 

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στην μονάδα Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο.

Την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ. η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού σε συνεργασία με τη Λέσχη Ιστορικών και Κλασσικών Οχημάτων, το Μουσείο Ιστορικού και Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου θα πραγματοποιήσουν τον 1ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Ακριβείας Κλασσικού Αυτοκινήτου με 50 επιλεγμένα κλασικά αυτοκίνητα για οικονομική στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.  Στις 10 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα κηρύξει την έναρξη του Αγώνα έξω από το Δημαρχείο Λεμεσού και θα ολοκληρωθεί στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού στη 1.00 μ.μ.

Την Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Europa Uomo Κύπρου.  Σκοπός του Οργανισμού είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τον καρκίνο του προστάτη. 

Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί φιλοφρονητική επίσκεψη του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου στο Δημοτικό Μέγαρο, για συζήτηση θεμάτων γενικής φύσεως. Τον Πρόεδρο του Κινήματος θα συνοδεύουν, ο κ. Ανδρέας Ευλαβής (Περιφερειακός Λειτουργός Λεμεσού-Πάφου), ο κ. Στέλιος Μιχαηλίδης (Πράσινη Λεμεσός) κ. Στέλιος Λακκοτρύπης (Πράσινη Λεμεσός) και ο κ. Γιάννης Κακουλλής (μέλος του Κινήματος).

Στις 12.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με το Ναυτικό Επιμελητήριο για συζήτηση του θέματος που αφορά το Εθνικό Σχέδιο της Κύπρου για την Ενέργεια και το Κλίμα 2021-2030.  Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Δήμου Λεμεσού και του Ναυτικού Επιμελητηρίου.

Την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην 37η Ετήσια και Καταστατική Γενική Συνέλευση της Ένωσης  Δήμων που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια, Λευκωσία.

Στη 1.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Λεμεσού η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Έμιλυ Γιολίτη για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον υπό δημιουργία Αστυνομικό Σταθμό στην οδό Ανεξαρτησίας.  Την Υπουργό θα συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Λεμεσού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου στη 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή σύσκεψη με τους Δημάρχους της μείζονος Λεμεσού και φορείς της πόλης για συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με τις εξελίξεις της πανδημίας στην πόλη μας.

Στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ.

Την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου στη 1.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για συζήτηση του θέματος που αφορά την διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για τα Smart  Cities στην Κύπρο. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν και οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Λάρνακας, και Πάφου καθώς και ο Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου.

Την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 12.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με το Ναυτικό Επιμελητήριο για συζήτηση φορολογικών θεμάτων.

Την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου. το κτήριο του Δημοτικού Μεγάρου και για περίοδο μιας εβδομάδας (16/11/2020-23/11/2020), θα φωταγωγηθεί στο χρώμα μωβ με σκοπό τη στήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Παγκρεατικό Καρκίνο. 

Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου στη 1.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Νατάσα Πηλείδου για συζήτηση διαφόρων θεμάτων.

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ.

Την Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου στις 08.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα επιθεωρήσει την πρόοδο των έργων «Επέκταση Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη – Οργανική σύνδεση με τη θάλασσα κατά μήκος των οδών Δημοκρατίας / Αλεξανδρείας» και «Πράσινος περίπατος στα θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της περιοχής» στην Τουρκοκυπριακή Συνοικία.

Στις 11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με το Frederick University για συζήτηση του θέματος που αφορά την διοργάνωση webinar για τις επιπτώσεις από την πανδημία.

Στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ.

Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου στις 08.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα επισκεφθεί τα παιδιά της πέμπτης τάξης του ΚΣτ Δημοτικού Σχολείου Τριχερούσας όπου θα συζητήσει μαζί τους  διάφορα θέματα που αφορούν την πόλη μας.   

Στη 1.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Ολομέλειας του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ Λεμεσού.

Στις 12.00 μ.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Μουσείου, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 5.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «European Researchers Night», η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙΔΕΚ).  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και η συζήτηση θα έχει ως κεντρικό θέμα τις «πράσινες και έξυπνες πόλεις».

Το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει και θα απευθύνει χαιρετισμό στο 16ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας.  Το συμπόσιο θα γίνει διαδικτυακά και διοργανώνεται από το Ιστορικό Αρχείο που θα έχει ως κεντρικό θέμα «η Λεμεσός και τα Επαρχιακά της κέντρα σε μια συνεχή, δυναμική και αμφίδρομη σχέση».