Ανακοίνωση - προληπτικά μέτρα σε περίπτωση θεομηνιών

23-09-2019

Εν’ όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει τους δημότες του όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και / ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση. 

 

Στα πλαίσια αυτά το κοινό καλείται να λάβει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

Α)  Να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

Β) Να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Γ) Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

Δ) Συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

Ε) Να ασφαλιστούν όλες οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

ΣΤ) Ο Δήμος μπορεί να προμηθεύσει σακούλες με άμμο σε όσους δημότες εντός των δημοτικών ορίων τις χρειάζονται.  Η πρακτική αυτή ήδη εφαρμόζεται και είναι αποτελεσματική.

Για την παραλαβή των σακούλων με άμμο το κοινό καλείται να επικοινωνεί με τον κ. Νίκο Κούρτελο στο τηλ. 99453090.

Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινό θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Δήμου και θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του για αποφυγή τυχόν προβλημάτων και ταλαιπωρίας.