Ώρα Ανάπτυξη για τις συνοικίες της Λεμεσού

25-06-2020

Ποδοσφαιρικό γήπεδο στην ενορία Αποστόλου Ανδρέα στη Λεμεσό με πιστοποίηση από FIFA 

Νικολαΐδης: Το πρώτο από μια σειρά έργων στις συνοικίες. Ακολουθούν Περιβαλλοντικές Γειτονιές σε Άγιο Σπυρίδωνα, Ομόνοια-Ζακάκι, Άγιο Νικόλα και ανάπλαση πυρήνα Αγίας Φύλας

Το πρώτο από μια σειρά έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στις συνοικίες της Λεμεσού βαίνει προς υλοποίηση. Αρχές του επόμενου χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην ενορία Αποστόλου Ανδρέα σε  τουρκοκυπριακό τεμάχιο, δυτικά της οδού  Γεωργίου  Αβέρωφ  παρά την οδό Σπερχειού. Στο γήπεδο (γνωστό στους Λεμεσιανούς ως «Γήπεδο του Αετού») θα εγκατασταθεί πλαστικός χλοοτάπητας και θα διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και προπονήσεις ομάδων Δ’ Κατηγορίας, ενώ θα εξασφαλιστεί και πιστοποίηση από τη FIFA. Στο χώρο θα κατασκευαστούν κερκίδες, περίφραξη, αποδυτήρια, δωμάτιο παροχής πρώτων βοηθειών, χώροι υγιεινής, υποδομές ΑΜΕΑ, αποθήκη, χώροι στάθμευσης και περιλαμβάνεται φωτισμός του γηπέδου, σύστημα ραντίσματος του γηπέδου  και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Η έναρξη των έργων αναμένεται εντός του επόμενου μήνα με παράδοση τον Ιανουάριο του 2021. Όπως προνοεί το συμβόλαιο που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο, το κόστος εκτέλεσης του έργου είναι €894.752,75 πλέον Φ.Π.Α. με τον ΚΟΑ να έχει ήδη χορηγήσει ποσό €500.000 και αναμένεται η καταβολή ποσού €240.000 για το οποίο υπάρχει κατ’ αρχή έγκριση.

Παρουσιάζοντας το έργο ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε ευχαριστίες για την υποστήριξη του ΚΟΑ, προσθέτοντας πως «προσβλέπουμε στην υλοποίηση και άλλων έργων στη Λεμεσό που αποτελεί την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού». Τόνισε επίσης ότι «το έργο αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία: είναι το πρώτο από μια σειρά έργα στις συνοικίες της πόλης μας». Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, «μετά από τρία και πλέον χρόνια προετοιμασίας αρχίζει η υλοποίηση μιας σειράς από έργα που θα αναβαθμίσουν τις συνοικίες της Λεμεσού», όπως:

•      Δημιουργία δύο Περιβαλλοντικών Γειτονιών στον Άγιο Σπυρίδωνα και στην περιοχή Ομόνοια – Ζακάκι. Εντός του επόμενου μήνα θα γίνει προσφοροδότηση για κατασκευή του  έργου.

•     Ανάπλαση του πυρήνα της Αγίας Φύλας

•     Δημιουργία χώρου εκδηλώσεων στο Συνοικισμό της Αγίας Φύλας

•     Θα ακολουθήσει η Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Νικόλα και στη συνέχεια μια σειρά από άλλα έργα σε κάθε συνοικία της Λεμεσού.

«Η αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού δεν είναι πλέον μια εξαγγελία. Πραγματοποιείται με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό», επεσήμανε ο κ. Νικολαΐδης.

Στην παρουσίαση που έγινε από τον μελετητικό οίκο Andreas Heracleous Cons. Engineers Ltd παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης,  εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, ο Κοινοτάρχης της ενορίας Αποστόλου Ανδρέα, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ., Ε.Π.Ο.Λ., Π.Α.Α.Ο.Κ., εκπρόσωποι των Σωματείων Κ.Ν. Αγίου Νικολάου, Πρόοδος, Σπαρτιάτης, Αετός, Ακρόπολις, Πανίκος Πουργουρίδης, Λένας και Λειτουργοί του Δήμου.