Χορευτικό συναπάντημα από διάφορες χώρες του κόσμου

30-07-2018

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/07/2018 στο Δημοτικό Μέγαρο η δημοσιογραφική διάσκεψη για το 12ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. Το φεστιβάλ  αποτελεί μια συνάντηση συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου και προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα στους ξένους και ντόπιους θεατές.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 06/08/2018 -  10/08/2018 και μέρος των εκδηλώσεων του θα διεξαχθούν σε δρόμους και γειτονιές της Δήμου Λεμεσού.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Ν. Νικολαΐδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, την Εταιρεία Παπαδόπουλος & Σχοινής καθώς επίσης και σε όλους τους χορηγούς και υποστηριχτές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Επικοινωνίας και Ανάπτυξης, κ. Α. Ψαράς παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα καλλιτεχνικά σχήματα που θα συμμετέχουν στο χορευτικό συναπάντημα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι, φέτος θα συμπεριληφθεί στο φεστιβάλ η εκδήλωση βράβευσης των Golden Stars, μετά από πρόταση της Διεθνούς Οργάνωσης Παραδοσιακών Χορών IGF και θα φιλοξενηθεί η για πρώτη φορά στην πόλη μας στις 8 Αυγούστου 2018.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη διεθνώς και αποτελεί την κορυφαία στιγμή των βραβεύσεων για την προσφορά προσωπικοτήτων της Λαϊκής Παράδοσης από όλο τον κόσμο.  Φέτος θα τιμηθούν άτομα από το Ισραήλ, τη Ρωσία , τη Γαλλία την Πολωνία και την Κύπρο.