Υπογράφτηκε το συμβόλαιο για τα κατασκευαστικά σχέδια της ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων

31-01-2021

Νίκος Νικολαΐδης: Ακόμα ένα σημαντικό έργο προτεραιότητας του Δήμου Λεμεσού μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Ακόμα ένα μεγαλεπήβολο έργο στη Λεμεσό, βρίσκεται πιο κοντά στην υλοποίηση του,  μετά την υπογραφή του συμβολαίου για την εκπόνηση των  κατασκευαστικών σχεδίων. Πρόκειται για την ανάπλαση της ιστορικής Πλατείας Ηρώων που, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες και εξαγγελίες του νυν δημοτικού συμβουλίου που είχε προκηρύξει και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.  Στόχος του δήμου, πρόσθεσε, με την ανάπλαση της Πλατείας, που ήταν το κύριο αντικείμενο του διαγωνισμού, είναι η ανάδειξη της σημασίας της πλατείας μέσα από τα ιστορικά και κoινωνικά δεδομένα, τα αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή και έπαιξαν σημαντικό ρόλο μέχρι και σήμερα στην ανάπτυξη της πόλης.

Το συμβόλαιο για τα κατασκευαστικά σχέδια υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης και εκ μέρους των μελετητών ο Σωκράτης Στρατής, η εταιρεία AA &U και ο Χρήστος Πασαδάκης  (Θυμίζουμε ότι στη αρχιτεκτονική μελέτη των Σωκράτη Στρατή και Χρήστου Πασαδάκη απονεμήθηκε το 2ο βραβείο, καθώς η Επιτροπή αποφάσισε να μην απονεμηθούν 1ο και 3ο βραβείο, ενώ απονεμήθηκαν και τρεις έπαινοι).

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπεγράφη, υπάρχει χρονοδιάγραμμά 7 μηνών  για παράδοση της μελέτης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία προσφορών.  Αμέσως μετά  την κατακύρωση αρχίζει η κατασκευή του έργου.

Δημόσια Παρουσίαση Βραβευμένης Πρότασης για την Πλατεία Ηρώων - AA&U, KIS-architecture -13 Ιουλίου 2020 from AAPLUSU on Vimeo.