Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα συμμετάσχουν στη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση

6-03-2019

Κυριακή 10 Μαρτίου Καρναβαλίστικη παρέλαση αρμάτων, ομάδων, ατόμων και κανταδόρων.  Θα συγκεντρωθούν στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄ (από τον εναέριο μέχρι το κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου).   Η Παρέλαση των Κανταδόρων θα αρχίσει στις 1.00μ.μ. και η Μεγάλη Παρέλαση θα αρχίσει στις 1.15μ.μ. και θα ακολουθήσει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄ μέχρι τα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways).

Όλα τα καρναβαλίστικα άρματα χωρίς τα παιδιά και τους μεγάλους που θα τα επανδρώνουν θα πρέπει να βρίσκονται στους χώρους που θα τους υποδειχθούν μέχρι τις 10.30π.μ. (θα ήταν καλό οι καρναβαλιστές να περάσουν από το προηγούμενο βράδυ για να εντοπίσουν πού βρίσκεται ο αριθμός τους στον τόπο της παράταξης).

Στις 11.30μ.μ. όλοι όσοι θα επανδρώνουν τα άρματα (παιδιά, μεγάλοι, οδηγοί, συνοδοί) θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους, γιατί στις 1.15μ.μ. ακριβώς θα αρχίσει η Παρέλαση.

Όσον αφορά την τοποθέτηση των αρμάτων και ομάδων πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι αριθμοί παράταξης.

Όλα τα τρακτέρ που θα τραβούν τα άρματα θα πρέπει να είναι ντυμένα καρναβαλίστικα.  Όλα τα άρματα και τα τρακτέρ θα πρέπει να ελεγχθούν  από τεχνικής απόψεως πριν  ξεκινήσουν να έρθουν στο τόπο της εκκίνησης.  Τα λάστιχα να είναι φουσκωμένα και οι τροχοί να κινούνται κανονικά.

Οι υπεύθυνοι κάθε συμμετοχής οφείλουν να συγκροτήσουν τη δική τους ομάδα ασφαλείας (που θα αντιστοιχεί στο 2% του συνολικού αριθμού συμμετεχόντων) για να ελέγχουν ότι η ομάδα τους κινείται στους σωστούς ρυθμούς και ότι στο τρακτέρ που προπορεύεται θα υπάρχει μόνο ο οδηγός του τρακτέρ και όχι τρίτα άτομα. Να φροντίζουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων και ότι δεν θα γίνεται χρήση φωτοβολίδων ή πυρσών. Τα παιδιά πρέπει να τοποθετηθούν με προσοχή πάνω στα άρματα και να παρακολουθούνται από τους υπεύθυνους του άρματος.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο άτομα άνω των 12 ετών δικαιούνται να παρελάσουν πεζοί.

O Δήμος Λεμεσού δε φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα γίνει σε άρμα ή άτομα που μετέχουν στη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση.

Στη Μεγάλη Παρέλαση απαγορεύεται η διοργάνωση party με μουσική την ώρα της παράταξης και πριν την εκκίνηση της παρέλασης.

Το κάθε άρμα πρέπει απαραιτήτως να έχει κουτί πρώτων βοηθειών και πυροσβεστήρα. Σε περίπτωση ατυχήματος παρακαλώ επικοινωνήστε αμέσως στον σταθμό Πρώτων Βοηθειών (Ασθενοφόρο) στον αριθμό 99626317 κύριο Αλέξανδρο Αλεξάνδρου για να σας παρέχει ιατρική βοήθεια. Το ασθενοφόρο θα βρίσκεται στα φώτα του Αριέλ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ DJ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ.

Διευκρινίζεται ότι η μοναδική ηχητική εγκατάσταση που δικαιούται να έχει κάποιος πάνω στο άρμα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παρέλασης, είναι ηχεία (μεγάφωνα) τα οποία θα συντονιστούν στην συχνότητα ραδίου που θα εκπέμπει την ενιαία μουσική. Φέτος οι συχνότητες που εκπέμπουμε είναι οι 98.6 για τη Λεμεσό (Κανάλι 6).

Απαγορεύεται η συμμετοχή κατοικίδιων στις παρελάσεις!

Απαγορεύεται επίσης η χρήση φωτοβολίδων, spray, scooter και roller skates (πατίνια).

Απαγορεύεται να αναγράφεται οποιαδήποτε διαφήμιση και στις δύο παρελάσεις (όπως νηπιαγωγεία, σχολές χορού, εταιρείες κ.ά.) στις επιγραφές με τον τίτλο της συμμετοχής.

Απαγορεύεται η χρήση trailer (με καμπίνα οδηγού) για την κατασκευή άρματος και / ή χρήση φορτηγού ή ημιφορτηγού. Όσοι καρναβαλιστές έχουν ή ήδη βρήκαν πλατφόρμα από ιδιώτη θα πρέπει να προσκομίσουν στον Δήμο Λεμεσού φωτογραφία που να απεικονίζει την συγκεκριμένη πλατφόρμα για σκοπούς έγκρισής της από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες.

Οι υπεύθυνοι των αρμάτων να έχουν υπόψη τους ότι αν το άρμα τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης έχει οποιοδήποτε ατύχημα ή βλάβη θα πρέπει να το παραμερίσουν για να συνεχισθεί η παρέλαση μέχρις ότου φθάσει εφεδρικό όχημα για βοήθεια.

Κάθε υπεύθυνος άρματος πρέπει να παρακολουθεί τόσο το άρμα που προπορεύεται όσο και το άρμα που θα ακολουθεί το δικό του, έτσι που να υπάρχει συνοχή και να μην απομακρύνονται τα άρματα, το ένα από το άλλο.

Όλα τα άρματα που συνοδεύονται και από πεζούς πρέπει απαραιτήτως να προχωρούν με γρήγορο ρυθμό (χωρίς να κάνουν επί τόπου πρόγραμμα) για να υπάρχει συνοχή και να μην απομακρύνονται τα άρματα, το ένα από το άλλο. 

Όταν η Παρέλαση φθάσει στα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways) τα άρματα θα προχωρήσουν και θα σταματήσουν στα φώτα τροχαίας Συμιλλίδη, για να κατέβουν τα παιδιά και όσοι άλλοι βρίσκονται πάνω σ’ αυτά.  Κατόπιν τα άρματα θα προχωρήσουν στη βιομηχανική περιοχή και θα σταθμεύσουν στην Αγορά Χονδρικής Πωλήσεως.

Όλοι οι υπεύθυνοι των αρμάτων πρέπει να πειθαρχούν στις εντολές της Οργανωτικής Επιτροπής και της Αστυνομίας για να διεξαχθεί ομαλά η Παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι από τους συμμετέχοντες της Μεγάλης Παρέλασης χρησιμοποιήσουν τρόλεϊ (καρότσα) ή τρακτέρ ή και τα 2, που θα του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λεμεσού και παραβεί οποιονδήποτε κανονισμό ΔΕΝ θα τα δικαιούται την επόμενη χρονιά και δεν θα τυγχάνουν επιχορήγησης.

Η επιχορήγηση των αρμάτων θα είναι βασισμένη στα περσινά επίπεδα και πρέπει απαραιτήτως να παρουσιάζουν πρωτότυπες αποδείξεις (με Φ.Π.Α) και φωτογραφία του άρματος το αργότερο δύο εβδομάδες μετά την Μεγάλη Παρέλαση.

Σημειώνεται ότι οι Ομάδες Πεζών δεν επιχορηγούνται.

Ανακοινώνεται ότι χορηγίες θα λαμβάνουν ΜΟΝΟ τα άρματα που έχουν κατασκευές κι όχι απλά περιμετρικά κιγκλιδώματα.

Επίσης, όλες οι κατασκευές, άρματα που επιχορηγούνται από το Δήμο Λεμεσού και παραμένουν μετά τη λήξη της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης στον χώρο της Χοντρικής Αγοράς, ανήκουν και αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου Λεμεσού.

Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την παρέλαση ή/και να αλλάξει τους κανόνες, όρους και προϋποθέσεις της παρέλασης εάν το κρίνει σκόπιμο ή αναγκαίο υπό τις περιστάσεις.

Επίσης, ο Δήμος μέσω των εξουσιοδοτημένων λειτουργών, υπαλλήλων ή αντιπροσώπων του διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί ή να αποκλείσει οποιαδήποτε στιγμή κρίνει σκόπιμο ή αναγκαίο οποιαδήποτε συμμετοχή θεωρεί ακατάλληλη ή που παραβιάζει οποιονδήποτε από τους παρόντες κανόνες, όρους και προϋποθέσεις και η απόφαση αυτή είναι οριστική.

Τέλος, όποιος παραβιάσει ή αμελήσει ή αρνηθεί να συμμορφωθεί με οποιονδήποτε από τους παρόντες κανονισμούς ή γενικά με τους κανονισμούς που θα θέσει ο Δήμος, δεν θα δύναται να επωφεληθεί της χρηματικής χορηγίας που παραχωρείται από τον Δήμο Λεμεσού για τον σκοπό αυτό.

Η μη τήρηση των κανονισμών θα οδηγεί στην αυτόματη διαγραφή της ομάδας από την πρώτη κλήρωση για τον επόμενο χρόνο.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν ότι συμφωνούν και συμμορφώνονται με τους παρόντες κανονισμούς, όρους και προϋποθέσεις.

Ο Δήμος Λεμεσού διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει επιπρόσθετους κανονισμούς ή να διαφοροποιήσει υφιστάμενους κανονισμούς. (Δείτε τις γενικές πληροφορίες και κανονισμούς)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

Τηλ. 25745919

Email: culturaldep@limassolmunicipal.com.cy

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σε περίπτωση ατυχήματος παρακαλώ επικοινωνήστε αμέσως με το ασθενοφόρο και τον κ. Αλέξανδρο Αλεξάνδρου στα τηλέφωνα 99-626317 / 99-107223 για παροχή των Πρώτων Βοηθειών.