Συνεργασία Δήμου Λεμεσού και ζωοφιλικών οργανώσεων

11-09-2018

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10.9.2018 στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού σύσκεψη του Δημάρχου και των εκπροσώπων των δημοτικών ομάδων, με εκπροσώπους  οργανώσεων, φορέων και ομάδων, με θέμα την ευημερία των ζώων και τη ρύθμιση της διακίνησης τους στους δημόσιους χώρους.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και άλλοι πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα ανοικτό και παραγωγικό διάλογο.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού εξήγησε στους παρευρισκομένους τους λόγους για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού οδηγήθηκε στην πρόσφατη απόφαση του για το παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους η ανάγκη εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας και ταυτόχρονα η αδυναμία των προνοιών της νομοθεσίας που να επιτρέπουν στους Δήμους την εφαρμογή της.

Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση για συνεργασία του Δήμου Λεμεσού με τις ζωοφιλικές οργανώσεις πάνω σε τρεις (3) άξονες –

  1. Ενημέρωση – διαφώτιση του κοινού, εφαρμογή νομοθεσίας και κανονισμών.
  2. Διαμόρφωση Πρότασης Νόμου για τροποποίηση της νομοθεσίας
  3. Μέτρα ευημερίας των ζώων (πάρκο ελεύθερης διακίνησης κλπ)

Ο Δήμος θα προχωρήσει στην περαιτέρω αξιολόγηση όλων των προτάσεων που τέθηκαν στην σύσκεψη, με στόχο να προωθηθούν οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι υλοποίησης των πιο πάνω στόχων.