Συνάντηση αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκών Κοινωνικών προγραμμάτων για εκστρατεία ενημέρωσης σε ζητήματα κοινωνικής μέριμνας

4-06-2018

Συνάντηση με το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη είχαν Ευρωπαίοι Εκπρόσωποι από το ΕΜΙΝ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) και το ΕΑΡΝ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Φτώχειας) και οι αντιπροσωπείες του  Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια (Κύπρου), την Τρίτη 29/05/2018 στο Δημοτικό Μέγαρο μέσα στα πλαίσια εκστρατείας για ενημέρωση για ζητήματα μέριμνας του Δήμου Λεμεσού. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, και λειτουργοί κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού.

Σε τοποθέτησή του ο Δήμαρχος συνεχάρη τους αντιπροσώπους των Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας για το κοινωφελές έργο που επιτελούν και εξήρε την αγαστή συνεργασία  τους με το Δήμο Λεμεσού σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας. Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Λεμεσού, ως φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με θέματα κοινωνικής μέριμνας και μέσα από τη συνεργασία με όλους τους φορείς να δημιουργήσει ένα πλαίσιο σωστής λειτουργίας ώστε τα διάφορα κοινωνικά  προγράμματα να λειτουργούν όσο πιο αποδοτικά γίνεται. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα υφιστάμενα και τα σχεδιαζόμενα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΕΜΙΝ πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία με λεωφορείο σε τρεις πόλεις της Κύπρου από τις 29 μέχρι τις 31 Μαΐου 2018.

Η περιοδεία ξεκίνησε  από τη Λεμεσό με επιβάτες Ευρωπαίους εκπροσώπους από το ΕΜΙΝ και ΕΑΡΝ και του αντίστοιχου κυπριακού δικτύου με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις προοπτικές μείωσης της φτώχειας μέσω των συστημάτων Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η Αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε επίσης από τους λειτουργούς των Κοινωνικών Προγραμμάτων του Δήμου στο Πολυδύναμο Δικοινοτικό Κέντρο του Δήμου Λεμεσού και στους χώρους όπου στεγάζονται τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου «Κοινωνικό Παντοπωλείο», «Κοινωνική Εργασία στο Δρόμο» και «Ελεύθερα Χέρια».