Στήριξη στους στόχους της Λεμεσού για τον τουρισμό, εξέφρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού

23-04-2019

Tην πλήρη στήριξη και συμπαράσταση στους στόχους και σχεδιασμούς της Λεμεσού για αύξηση του τουριστικού ρεύματος, εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος το απόγευμα είχε συνάντηση, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με το Δήμαρχο Λεμεσού και άλλους Δημάρχους της Μείζονος Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Περδίος ανέφερε πως είναι θετικό το γεγονός ότι “η Λεμεσός δεν εφησυχάζεται”, παρά την ανάπτυξη που συνεχίζει να βλέπει τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των προσφερόμενων υπηρεσιών.

“Η Λεμεσός θέλει να αναπτυχθεί κι άλλο, θέλει να δώσει έμφαση και σε άλλες μορφές τουρισμού, σε άλλες δημογραφικές ηλικίες, σε άλλες εθνικότητες και ν` αναπτυχθεί τουριστικά και τους χειμερινούς μήνες”, είπε και σημείωσε πως όλα αυτά συνάδουν πλήρως με την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό μέχρι το 2030.

Διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο θα είναι δίπλα στη Λεμεσό και στην ευρύτερη Λεμεσό, “όπως και σε όλες τις περιοχές μας” και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι, μέσα από τη συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, “μόνο μπροστά μπορεί να πάει, όχι μόνο η Λεμεσός, αλλά και ο τουρισμός όλης της χώρας”.

Ερωτηθείς για τους στόχους του διαχειριστή του τερματικού κρουαζιέρας (DP World Limassol) για αύξηση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Λεμεσού, ο κ.Περδίος δήλωσε πως οι υποδομές μας δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από ανταγωνιστικές χώρες της περιοχής και ότι γίνονται κινήσεις που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για μια αυξητική ροή κρουαζιερόπλοιων μέσα στα επόμενα χρόνια.

“Έχουμε κάποιες συναντήσεις το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό για να δούμε κατά πόσο υπάρχει ενδιαφέρον και από ποιες εταιρείες και στοχεύουμε εταιρείες μεγάλης εμβέλειας, ανά το παγκόσμιο”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Υφυπουργείο θα δώσει δυναμικά την παρουσία του στη διεθνή έκθεση “Ποσειδώνια”  στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα υπέδειξε πως, αν και τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για άφιξη περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο, μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, το ζητούμενο είναι “ότι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε, με την άφιξη των τουριστών, τις υπηρεσίες αυτές που επιζητούν, είτε αυτές είναι μεταφορικό μέσο προς το κέντρο της πόλης, είτε για μεταφορικό μέσο προς κάποιες ορεινές περιοχές”.

Αυτό, συνέχισε, είναι και ένα από τα θέμα που θα απασχολήσει την επικοινωνία του με τους Δημάρχους της Μείζονος Λεμεσού, “έτσι ώστε αυτοί οι επισκέπτες που θα έρθουν με τα κρουαζιερόπλοια, να έχουν μια εμπειρία που να αντικατοπτρίζει αυτό που αναμένουν”.

Αναφερόμενος στο θέμα της βρετανικής αγοράς εν αναμονή του Brexit, ο Σάββας Περδίος είπε πως “σίγουρα το Brexit μας έχει επηρεάσει όσον αφορά τις κρατήσεις, αλλά με την παράταση που έχει πάρει το ζήτημα, ίσως να έχουμε κάποιας τελευταίας στιγμής αύξηση στη ροή επισκεπτών, χωρίς να σημαίνει ότι θα υπερβούμε τα περσινά νούμερα”.

Σημείωσε ότι “ο ιδιωτικός τομέας έχει κάνει πάρα πολλές εκπτώσεις για να μπορέσουμε να έχουμε τους περσινούς αριθμούς” και ότι “κάθε εμπόδιο είναι και μια ευκαιρία και αυτό μας έχει κινητοποιήσει ούτως ώστε να δούμε και κάποιες άλλες αγορές, όπως της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Ευρώπης, αλλά και τουρίστες άλλων δημογραφικών ηλικιών”.

Ήρθε η στιγμή, κατέληξε, “η Κύπρος να προωθήσει περισσότερο αυτό το προϊόν που όλοι ως Κύπριοι γνωρίζουμε, που δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα. Έχουμε πάρα πολύ καλό προϊόν ευρύτερα, και στα ορεινά και σε άλλες περιοχές και αυτό πρέπει να κάνουμε και είναι ευκαιρία να προωθήσουμε”.

Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ, εκ μέρους των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, είπε πως τέθηκαν ενώπιον του Υφυπουργού διάφορα θέματα και σκέψεις για τον τουρισμό στη Λεμεσό και οι προσπάθειες για ενίσχυση του, ιδιαίτερα εκτός περιόδους αιχμής, μέσα από διαφορετικές μορφές τουρισμού.

Επίσης, πρόσθεσε, εκφράστηκε η ανάγκη περαιτέρω προβολής των μεγάλων εκδηλώσεων της Λεμεσού στο εξωτερικό και όπως σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης, ” έχουμε την πλήρη συμπαράσταση του Υφυπουργείου και του ίδιου του Υφυπουργού, ο οποίος μας έδωσε ένα μήνυμα στενότερης συνεργασίας, συμπαράστασης και στήριξης”.

“Προχωρούμε υποσχόμενοι ότι θα κρατήσουμε μια πιο συντεταγμένη και πιο τακτική επαφή σε ό,τι αφορά τα θέματα της Λεμεσού”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Νικολαΐδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ