Στέγη Πολιτισμού θα δημιουργήσει ο Δήμος Λεμεσού στο δημοτικό τεμάχιο «Επαμεινώντα»

20-03-2021

Στόχος η αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης των πολιτιστικών φορέων, εκθεσιακών χώρων για ιδιωτικά αρχεία και συλλογές, και ατελιέ για καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης μας

Μιλώντας σήμερα στην Ημερίδα «Πολιτισμός σήμερα στην πόλη μας», που διοργάνωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων της Λεμεσού, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανακοίνωσε τους σχεδιασμούς του Δήμου Λεμεσού για δημιουργία «Στέγης Πολιτισμού» στο δημοτικό τεμάχιο «Επαμεινώντα». Πρόκειται για ένα τεμάχιο συνολικού εμβαδού 7,500 τ.μ. περίπου, το οποίο ο Δήμος απέκτησε πρόσφατα μέσω απαλλοτρίωσης, καταβάλλοντας το ποσό των €2.1 εκατομμυρίων. Πρόθεση του Δήμου είναι στο τεμάχιο αυτό να ανεγερθούν δημοτικές και πολιτιστικές υποδομές, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και μεγάλος χώρος στάθμευσης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος, «στόχος μας είναι να λύσουμε ένα τριπλό πρόβλημα: την έλλειψη στέγης για αρκετούς πολιτιστικούς φορείς και ομάδες της πόλης μας, την έλλειψη χώρων για να εκτεθούν αρχεία και συλλογές συμπολιτών μας που επιθυμούν να τις δωρίσουν στο δήμο, και τη δυσκολία εξεύρεσης χώρων ατελιέ για καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης μας».

Ήδη οι διεργασίες για το έργο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, και ο Δήμαρχος έχει αρχίσει σειρά επαφών και διαβουλεύσεων με φορείς, ομάδες και ανθρώπους του πολιτισμού της πόλης μας πριν οριστικοποιηθούν οι σχεδιασμοί του Δήμου. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έχει γίνει πρόνοια για δαπάνη €2.2 εκατομμυρίων για το έργο στους προϋπολογισμούς του Δήμου για το 2021 και 2022 (€500,000 και €1.700.000 αντίστοιχα). Πρόθεση του Δήμου είναι να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες πριν το τέλος του 2021.