Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος ο θεσμός των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων στο Δήμο Λεμεσού

5-04-2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο θεσμός των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού το διήμερο 3 και 4 Απριλίου 2019.

Η Επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού οργάνωσε για 21η χρονιά τα Μαθητικά Δημοτικά Συμβούλια Λεμεσού με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τη πόλη της Λεμεσού και το Δήμο γενικότερα.

Κατά την διάρκεια των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων, οι μαθητές των σχολείων που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Λεμεσού  εξέλεξαν «Δήμαρχο», «Αντιδήμαρχο» και «Συμβούλιο». Αφού συνεδρίασαν στο Δημοτικό Μέγαρο  στην συνέχεια παρουσίασαν ενώπιον του προέδρου, του γραμματέα και μελών της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος, καθώς και εκπαιδευτικών, εργασίες για θέματα που αφορούν το Δήμο Λεμεσού.

Μέσα από το θεσμό αυτό, οι νέοι μας απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της πόλης και είναι έτοιμοι να εισηγηθούν λύσεις και να εμπλακούν ενεργά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας, η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, τα ψηλά κτίρια, το κυκλοφοριακό, τα πράσινα σημεία, η ανακύκλωση κ.ά.

Η προσπάθεια των μαθητών είναι αξιέπαινη και αποδεικνύει περίτρανα ότι η νέα γενιά έχει ευαισθησίες και ανησυχίες για τα προβλήματα της πόλης μας, έχει στόχους και όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, και άποψη για το πώς αυτά τα προβλήματα θα λυθούν.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Γιάλλουρος συνεχάρησαν όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος, εξελέγησαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και  οι καθηγητές, που καθοδηγούν και στηρίζουν τους μαθητές προς αυτή την κατεύθυνση.