Πέντε συνολικά βραβεία CYPRUS TOURISM AWARDS 2020 για το Δήμο Λεμεσού

25-09-2020

"Χρυσή" διάκριση στο Δήμο Λεμεσού για τo παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο

 Τέσσερα βραβεία στον Μαραθώνιο Λεμεσού

Τα Cyprus Tourism Awards, απένειμαν το χρυσό βραβείο στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο Λεμεσού στην κατηγορία Destinations - Tourist Attractions. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αφού ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την τιμητική αυτή απονομή, επεσήμανε ότι το Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο, ανάπλαση του μώλου της Λεμεσού, ήταν ένα έργο που καθόρισε την μετά από αυτό πορεία της Λεμεσού. 

"Μέσα από το έργο αυτό, είπε, έγινε κατορθωτό να συνδεθεί η προκυμαία τόσο λειτουργικά όσο και σημασιολογικά με την υπόλοιπη πόλη με τις διάφορες προσβάσεις και διαμορφώσεις επί του παραλιακού μετώπου ώστε να αποκατασταθεί η για χρόνια χαμένη λειτουργική σχέση του κέντρου πόλης με τη θάλασσα. 

Το πλέον όμως σημαντικό, συνέχισε, είναι η χρήση του έργου αυτού, η κοινωνική ωφελιμότητα και η προστιθέμενη του αξία. 

Tο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού σήμερα σφύζει από ζωή και αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους χώρους περιπάτου, άθλησης, ξεκούρασης και αναψυχής για τον πολίτη της Λεμεσού αλλά και για τις χιλιάδες επισκέπτες της". Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη δημιουργία αυτού του έργου,  πρώην Δημοτικά Συμβούλια και Δημάρχους, Κυβερνητικές Υπηρεσίες και ασφαλώς το προσωπικό του Δήμου Λεμεσού που εργάζεται σήμερα για να το λειτουργεί και να το συντηρεί.  

Με τέσσερα βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες βραβεύτηκε από τα Cyprus Tourism Awards και ο Μαραθώνιος Λεμεσού. Συγκεκριμένα απονεμήθηκε χρυσό βραβείο για τη Συνεργασία ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ με Δήμο Λεμεσού, αργυρό βραβείο για τη συμβολή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, χάλκινο βραβείο στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου και χάλκινο βραβείο για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ: GO BLUE!

Επισημαίνεται ότι ο Μαραθώνιος Λεμεσού για 13 χρόνια διέγραψε μια θεαματική πορεία, που τον έχουν καταξιώσει ως ένα από τους καλύτερους μαραθώνιους στον κόσμο. Με μια μοναδική διαδρομή, σε μια φιλόξενη και πανέμορφη πόλη, δίπλα από τα γαλανά νερά της Μεσογείου. Και με μια ομάδα διοργανωτών που εργάζονται με όραμα και επαγγελματισμό, που κάθε χρόνο ξεπερνούν τους εαυτούς τους. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, είναι μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση για τη Λεμεσό, ενταγμένη στα Λεμέσια, που είναι η μαζικότερη αθλητική διοργάνωση στον τόπο μας με εκδηλώσεις που διαρκούν όλο το χρόνο. Πέρα όμως από την αθλητική του διάσταση, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ γιορτή για τη Λεμεσό, είναι μια μεγάλη γιορτή για την Κύπρο. Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και κοινωνικής ευαισθησίας αφού κάθε χρόνο στηρίζει έμπρακτα φιλανθρωπικά ιδρύματα του τόπου μας.