Ο Δήμος Λεμεσού προχωρεί σε πρότυπη δεντροφύτευση δενδροστοιχιών στις λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'

15-04-2021

Συνάντηση Δημάρχου Λεμεσού με την Επίτροπο Περιβάλλοντος

Τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη επισκέφθηκε χθες η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού κ. Κώστας Γιάλλουρος, ο Λειτουργός Κήπων - Γεωπόνος του Δήμου Λεμεσού κ. Σταύρος Ιωαννίδης καθώς και δύο λειτουργοί του γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Κυριάκος Σιακαλής και Μάριος Ευθυμίου.

Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο υποβαθμίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Συζητήθηκαν επίσης οι αιτίες που προκαλούν αυτή την υποβάθμιση, όπως η ταχεία οικοδομική ανάπτυξη, η πυκνή δόμηση, η χρήση του αυτοκινήτου με συνακόλουθο το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργεί ο συνωστισμός της πόλης με συνέπειες την ατμοσφαιρική ρύπανση, ο θόρυβος, η θερμοσυσσώρευση και οι πλημμύρες.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, ενώ αναφορά έγινε και στην πολιτική πρασίνου για το αστικό πράσινο που υιοθετεί ο  Δήμος Λεμεσού.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Νικολάιδης, πρόθεση του Δήμου είναι να προχωρήσει σε δεντροφύτευση δύο κύριων οδικών αρτηριών, της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού μήκους 2,5 χιλιομέτρων, και μέρος του δυτικού τμήματος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Για το πιο πάνω θέμα μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου για καθορισμό των κριτηρίων επιλογής των δέντρων που θα φυτευτούν στις πιο πάνω λεωφόρους.

Για τον τελικό σχεδιασμό της δεντροφύτευσης, οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν τις επόμενες μέρες.