Λειτουργεί πλήρως αναβαθμισμένη η Δημοτική Αγορά

31-08-2020

Μια συνεργασία Δήμου Λεμεσού με την ιδιωτική πρωτοβουλία

Ν. Νικολαΐδης: Θ' αναζωογονήσει και αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης επισκέφτηκε σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας την αναβαθμισμένη Δημοτική Αγορά Λεμεσού. Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε και τα πιο κάτω:

«Μετά από πολλά χρόνια απραξίας και αδράνειας ολοκληρώθηκε σήμερα ένα έργο το οποίο δεν θα έχει μόνο συμβολική και ιστορική αξία, αλλά και ουσιαστικά οφέλη για όλους τους Λεμεσιανούς. Η αναβαθμισμένη Δημοτική Αγορά Λεμεσού, αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Λεμεσού και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που συνδέει την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό, σίγουρα θα αποτελέσει πρότυπο και δεν θα είναι υπερβολή αν λεχθεί ότι ίσως θα είναι η καλύτερη στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια Αγορά, η λειτουργία της οποίας, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα του Δήμου, θα αναζωογονήσει και αναβαθμίσει τόσο το κέντρο της πόλης όσο και την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ο Δήμος Λεμεσού με τις διάφορες δράσεις του θα συνεχίσει να στηρίζει το όλο εγχείρημα, ενώ συγχαίρει τους διαχειριστές του έργου για την τόλμη και αποφασιστικότητα τους σε πραγματικά δύσκολους καιρούς, να επενδύσουν σε μακροχρόνιες αναπτύξεις με κοινωνικό πρόσημο».  

Σημειώνεται ότι η ανανεωμένη δημοτική αγορά Λεμεσού (το κόστος της οποίας φθάνει σχεδόν τα 3 εκατομμύρια ευρώ), αναμφίβολα θα καθιερωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές του κοινού για έξοδο και ψυχαγωγία, προσφέροντας μια πλούσια γκάμα επιλογών και εμπειριών.  Ο νέος πολυχώρος περιλαμβάνει 14 εστιατόρια με κυπριακή, ελληνική, ασιατική, λιβανέζικη και ιταλική κουζίνα, από απλό ποιοτικό street food αλλά και πιο γκουρμέ γεύσεις, 2 μπαρ (το ένα εξωτερικό στην βεράντα του μεσοπατώματος), καφετέρια, παγωταρία και 13 καταστήματα από παραδοσιακά μέχρι Hi-Tech προϊόντα. Επιπρόσθετα, λειτουργεί παραδοσιακός φούρνος, ντελικατέσεν, φρουταρία, κάβα και κομμωτήριο. Επίσης, στον χώρο λειτουργεί παιδότοπος και χώρος εκδηλώσεων κ.α.