«ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

22-06-2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές παρεμβάσεις στα σχολεία» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου στο κτήριο του Παττιχείου Δημοτικού Ιστορικού Αρχείου στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος «Κοινωνική Εργασία στο Δρόμο». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ Νίκος Νικολαΐδης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου, εκπρόσωπος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Λεμεσού της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, διευθυντές των συνεργαζόμενων σχολείων, σύμβουλοι επαγγελματικού προγραμματισμού και άλλοι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος εξήρε τη σημαντικότητα  των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού να προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης προς τους Δημότες και ειδικότερα προς τους νέους. Ανέφερε επίσης ότι η επένδυση στα παιδιά και στους νέους και η κάλυψη των ψυχοκοινωνικών και συναισθηματικών τους αναγκών αποτελεί βασικό πυλώνα για την έγκαιρη ανίχνευση αλλά και πρόληψη των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τους κοινωνικούς φορείς με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η συνεχής βελτίωση των κοινωνικών προγραμμάτων με απώτερο σκοπό το όφελος των παιδιών.

Ακολούθησε η παρουσίαση της δράσης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού και συζήτηση με τους κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου για τα σχετικά κοινωνικά θέματα.

Στα πορίσματα της συζήτησης σημειώθηκε η σημαντικότητα των παρεμβάσεων του σχολικού κοινωνικού λειτουργού αλλά και γενικότερα των κοινωνικών παρεμβάσεων που ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών.