Η Λεμεσός τιμά τον Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη

6-06-2019

Ως ένδειξη τιμής προς τον αείμνηστο ιστοριοδίφη και ερευνητή Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη, ο οποίος απεβίωσε στις 29 Δεκεμβρίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού αποφάσισε την ονομασία του πάρκου στην οδό Νίκου Ρούσσου σε «Πάρκο Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη».

Επίσης, ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει, εντός του προσεχούς φθινοπώρου, τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη, με ομιλητές προσωπικότητες της πνευματικής και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Όπως είναι γνωστόν, ο Αριστείδη Λ. Κουδουνάρης γεννήθηκε το 1936 στη Λεμεσό όπου και τέλειωσε το Ελληνικό Γυμνάσιο.  Είχε τεράστια συμβολή τόσο στις ιστορικές όσο και στις γενεαλογικές σπουδές του τόπου.  Με το «Βιογραφικό Λεξικό Κυπρίων 1800 – 1920», σε τελευταία, έβδομη και βελτιωμένη έκδοση του 2018, ο γνωστός ερευνητής και ιστοριοδίφης άφησε ένα σημαντικότατο έργο αναφοράς στις κυπριακές σπουδές, καταθέτοντας μια πολυδιάστατη αποτύπωση της κυπριακής κοινωνίας από το 1800 έως το 1920, καταγράφοντας το δυναμικό των Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Λατίνων, Ελλαδιτών και Ελλήνων της  διασποράς που έζησαν στο νησί κατά την περίοδο εκείνη, συνεισφέροντας στην πνευματική, εκπαιδευτική, λογοτεχνική, πολιτική και εκκλησιαστική ζωή του τόπου.

Υπήρξε, ανεκτίμητη η συμβολή του στην ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του Παττιχείου Δημοτικού Μουσείου – Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού στο οποίο και δώρισε το προσωπικό του αρχείο και μέρος της προσωπικής του βιβλιοθήκης.