Επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου "Υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός"

2-09-2021

Σημαντικά έργα υπό εξέλιξη στη καρδιά και την περιφέρεια της Λεμεσού

Ν. Νικολαΐδης: Κτίζουμε σημαντικές υποδομές για τη πόλη

Την διαπίστωση ότι η Λεμεσός βρίσκεται κάτω από ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό με την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής τόσο στην καρδιά της πόλης όσο και στην περιφέρεια της, έκανε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ όπου συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Νικό Σύκα, μαζί με τον δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, δημοτικούς συμβούλους κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επιθεώρησαν εργοτάξια και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη σημαντικών έργων, συνεχάρη τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τις προσπάθειες αναβάθμισης της πόλης με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς έργων.

«Η Λεμεσός δεν είναι μόνο η βιτρίνα της παραλιακής πόλης, βλέπω έργα υποδομής  τόσο στη καρδιά της πόλης όσο και στη περιφέρεια της, μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δήλωσε ακόμα ότι «είτε αρέσει είτε όχι, η Λεμεσός είναι το επιχειρηματικό κέντρο της Κύπρου», τονίζοντας την ανάγκη θα δοθεί περισσότερη έμφαση στον τομέα αυτό, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του Κέντρου Καινοτομίας.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομαι στη πόλη που φιλοξένησε εδώ και δεκαετίες το παγκόσμιο επιχειρείν στη ναυτιλία και στην πλοιοκτησία.  Το μέλλον είναι λαμπρόν για την Κύπρο γιατί πήραμε τα μηνύματα: ψηφιακός μετασχηματισμός, Πράσινη Ανάπτυξη, σεβασμός στο Περιβάλλον και έμφαση στην Γαλάζια οικονομία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που βρίσκονται υπό εξέλιξη ή τροχιοδρομούνται,  και γενικά στον μεγάλο στρατηγικό σχεδιασμό που στοχεύει στη δημιουργία σημαντικών υποδομών για την πόλη.

«Με τον στρατηγικό μας αυτό σχεδιασμό, προσπαθούμε να συμβάλουμε στον στόχο διατήρησης μιας δυναμικής και πρωτοπόρας πόλης, μιας πόλης με ισορροπημένη ανάπτυξη, με κοινωνικές ευαισθησίες και υψηλό επίπεδο ζωής», επεσήμανε  ο δήμαρχος Λεμεσού.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Νικολαΐδης, είπε ότι με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ επιθεώρησαν 4 μεγάλα εργοτάξια, όπως ο δρόμος Λεμεσού-Σαΐττα, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα κόστους 40εκ. ευρώ τα οποία οριστικά θα θωρακίσουν την πόλη, δυο από τα 8 μεγάλα έργα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και αναζωογόνηση συνοικιών συνολικού κόστους 13εκ. ευρώ καθώς και το Κέντρο Καινοτομίας.

Για το Κέντρο Καινοτομίας, ο δήμαρχος Λεμεσού είπε ότι αυτό θα συμβάλει στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με την Γαλάζια Οικονομία καθώς και με θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας.  

Ο δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου προσωπικά τον Αβέρωφ Νεοφύτου για το διαχρονικό ενδιαφέρον και την αγάπη που επιδεικνύει για την πόλη, τονίζοντας ότι έμπρακτα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση σημαντικών έργων που τόση ανάγκη έχει η Λεμεσός.