Εντυπωσίασε η τελετή έναρξης της 57ης Γιορτής του Κρασιού

5-09-2018

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018  τα εγκαίνια της 57ης Γιορτής του Κρασιού στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού.

Mia διαφορετική έναρξη περίμενε φέτος τους επισκέπτες της Γιορτής του Κρασιού. Η φετινή τελετή ήταν μια μουσικο-σατυρικό-χορευτική παράσταση που ενθουσίασε και εντυπωσίασε τόσο τους επίσημους όσο και το κοινό του οποίου η παρουσία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βάσου Αργυρίδη, όλοι οι συντελεστές της παράστασης εξέπληξαν πραγματικά με τις ερμηνείες τους. Οι διάλογοι των δύο «Μουχτάρηδων » του χωριού της Παραδείσας Κώστα Βήχα και Χρύσανθου Χρυσάνθου, η μουσική και τα τραγούδια από τους Ανδρέα Αροδίτη, Μιχάλη Χατζημιχαήλ, Άννα Αριστείδου, Νικόλα Βρυώνη και Πάμπο Θεοδώρου, οι παραδοσιακοί χοροί από μεικτή χορευτική ομάδα των λαογραφικών ομίλων «Διόνυσος», «Λαογραφικών Ερευνών» και «Ζήδρος», και η ομάδα κρουστών Batukinio, δημιούργησαν μια μοναδική παράσταση και έθεσαν πολύ ψηλά πρότυπα για τις μελλοντικές τελετές έναρξης. Όλα αυτά μέσα σε μια νέα αισθητική προσέγγιση για το δημόσιο κήπο της Λεμεσού μέσα από καλλιτεχνικό φωτισμό και θεατρικό διάκοσμο έδωσαν ένα δυνατό στίγμα ανανέωσης της φετινής Γιορτής του Κρασιού.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης και το Δημοτικό Συμβούλιο ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση των εγκαινίων και φυσικά όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε.