Δωρεά στο Δήμο Λεμεσού 5 οργάνων γυμναστικής για ΑμεΑ από τον Ροταριανό Όμιλο Λεμεσού - Κουρίου

4-06-2019

Ο Ροταριανός Όμιλος Λεμεσού-Κουρίου μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του παρέδωσε την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στον Δήμο Λεμεσού 5 όργανα γυμναστικής τα οποία είναι προσβάσιμα από άτομα με τροχόκάθισμα αλλά και από άτομα με κινητικές δυσκολίες. Τα όργανα γυμναστικής τοποθετήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στο πολυθεματικό παραθαλάσσιο πάρκο.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Ροταριανό Όμιλο για την προσφορά τους και ανέφερε ότι "είναι μια χειρονομία αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς μια μερίδα συμπολιτών μας που αντιστοιχεί με το 50% του πληθυσμού και στέλνει ένα μήνυμα ότι το δικαίωμα της συμμετοχής είναι βασικό δικαίωμα για κάθε συμπολίτη μας."

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Λεμεσού – Κουρίου, κ. Ιωάννης Μιχαλάκη. "Πρόκειται για το έργο της χρονιάς του ομίλου. Ο Όμιλος προχώρησε στην αγορά πέντε οργάνων έπειτα από συνεννόηση με το Δήμο Λεμεσού για το χώρο τοποθέτησης τους".

Μιλώντας για το έργο του Ομίλου ο κ. Μιχαλάκη εξήγησε πως “κάθε χρόνο, έπειτα από συνεννόηση και κοινή απόφαση μεταξύ των μελών του ομίλου, προχωρούμε στη διεκπεραίωση ενός έργου. Φέτος ήταν η αγορά 5 οργάνων γυμναστικής τα οποία να είναι προσβάσιμα από άτομα με τροχοκάθισμα, αλλά και σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες."

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων (Π.Ο.Α.Α. Λεμεσού) κ. Άντρο Γεωργιάδη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ροταριανό Όμιλο για την προσφορά του και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η οργάνωση για προώθηση και κινητοποίηση των ΑμεΑ, για ανεξάρτητη διαβίωση και στήριξη αυτών.