Δωρεάν Park-and Ride για το κέντρο της Λεμεσού

28-09-2020

Ο Δήμος Λεμεσού, με μεγάλη ικανοποίηση, ανακοινώνει την λειτουργία του συστήματος Park-and-Ride για το κέντρο της πόλης, πάνω σε πλήρως δωρεάν βάση για όλους τους πολίτες και τους φοιτητές μας.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο για τη θετική ανταπόκριση του στην εισήγηση του Δήμου Λεμεσού και της ΕΜΕΛ για δωρεάν χρήση των μικρών λεωφορείων της κυκλικής διαδρομής του κέντρου της πόλης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την  πολιτική βούληση του Υπουργείου του για έμπρακτη στήριξη των δημόσιων μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού, από τις 16/9/2020, σε συνεργασία με την ΕΜΕΛ, άρχισε τη λειτουργία υπηρεσίας  Park-and-Ride, για την εξυπηρέτηση όλων όσοι θέλουν να πάνε στο κέντρο της πόλης. Με την υπηρεσία αυτή, το κοινό μπορεί να χρησιμοποιεί δωρεάν ως χώρο στάθμευσης το δημοτικό τεμάχιο, δυτικά της οδού Βορείου Ηπείρου (χώρος όπου γίνεται το δημοτικό παζαράκι κάθε Σάββατο). Από το χώρο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επιβιβάζονται στην κυκλική διαδρομή του κέντρου πόλης, με χρήση  μικρών λεωφορείων. Η χρήση των λεωφορείων της διαδρομής αυτής θα είναι πλέον επίσης δωρεάν, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 6:30 μέχρι τις 19:40.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου

https://www.pio.gov.cy/parkandride