Δημοσιογραφική Διάσκεψη: Παρουσίαση των δράσεων του Δήμου, ως ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2020

20-01-2020

Ο Δήμος Λεμεσού, εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για την ανακήρυξη της πόλης μας σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2020. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμού Αθλητισμού ACES EUROPE για την εμπιστοσύνη του προς το Δήμο μας, την οποία θα τιμήσουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να αποτελέσει η πόλη μας πρότυπο και παράδειγμα αθλητικής πόλης.

Όπως έχομε ήδη τονίσει, η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, ενός τίτλου με μεγάλη βαρύτητα, ήταν ένα όραμα του Δήμου μας και η υλοποίηση του θα  αποτελέσει την αρχή μιας ουσιαστικότερης αναβάθμισης του αθλητισμού στην πόλη μας σε όλους τους τομείς.

Η απονομή του τίτλου της  Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού ανοίγει μεγάλες προοπτικές για το Δήμο Λεμεσού και αποτελεί ισχυρή πρόκληση και κίνητρο για την παραπέρα ενίσχυση και αναβάθμιση του μαζικού κοινωνικού αθλητισμού στην πόλη μας.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος μας έχει καταρτήσει ένα πλάνο δράσεων και δραστηριοτήτων για το 2020. Το πλάνο αυτό αποτελείται από τους εξής βασικούς πυλώνες:

 • Εναρκτήρια εκδήλωση και τελετή λήξης του έτους Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού
 • Ενίσχυση και αναβάθμιση των εκδηλώσεων των Λεμεσίων, και εμπλουτισμός τους με νέα αθλήματα.
 • Δημιουργία Κέντρου Αθλημάτων παραλίας (Σημειώνεται ότι εντός του 2020 θα επαναλειτουργήσει και το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ και θα κατασκευαστεί το νέο Γήπεδο του ΑΕΤΟΥ στην οδό Σπερχειού)
 • Δημιουργία κυψελών αθλητισμού στις συνοικίες  σε συνεργασία με τον ΚΟΑ
 • Σχεδιασμός και δρομολόγηση αθλητικών υποδομών στην πόλη μας (Κατασκευή ενός νέου κολυμβητηρίου, αίθουσα πολλαπλών αθλητικών χρήσεων, δημιουργία Αθλητικού Κέντρου Ναυταθλητισμού, και άλλα)
 • Προσέλκυση και διοργάνωση αθλητικών συνεδρίων στην πόλη μας
 • Προβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων της πόλης μας διεθνώς με στόχο την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού.

 

Για την όσο το δυνατόν πιο πετυχημένη διοργάνωση των δράσεων του 2020, ο Δήμος Λεμεσού προβαίνει στις εξής κινήσεις:

 • Στρατηγική Συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς:
 1. Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
 2. Τον ΚΟΑ
 3. Το Υφυπουργείο Τουρισμού
 4. Τον ΟΠΑΠ
 5. Άλλους ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις
 • Ενίσχυση και επικοινωνιακή στήριξη της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού και του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου μας
 • Δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών που θα βοηθήσουν στην διοργάνωση των διαφόρων εκδηλώσεων και δράσεων

 

Όλοι στο Δήμο, και ιδιαίτερα  ο Πρόεδρος και η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού, οι αρμόδιοι λειτουργοί και το Αθλητικό Γραφείο, εργάζονται πυρετωδώς για να έχουμε την πιο άρτια και την πιο υποδειγματική διοργάνωση έτους Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού.

Η υπόσχεση μας είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε την πόλη μας μια πρωτοπόρα και υποδειγματική Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού, για την οποία όλοι να είμαστε περήφανοι.