Ανοίγει για το κοινό το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων του Δήμου Λεμεσού

31-03-2021

Το Σάββατο 3 Απριλίου στις 10:30π.μ  θα ανοίξει τις πόρτες του για τους τετράποδους φίλους μας το πρωτοποριακό πάρκο αναψυχής για σκύλους το οποίο έχει διαμορφωθεί στη περιοχή Ζακακίου. Από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 οι ιδιοκτήτες σκύλων θα μπορούν να επισκέπτονται το πάρκο για την καθημερινή βόλτα των σκύλων τους. Ο χώρος θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας εκτός Πέμπτης με χειμερινό ωράριο (Νοέμβριο – Απρίλιο 9π.μ-5μ.μ) και καλοκαιρινό ωράριο (Μάιο – Οκτώβριο 9π.μ.-7μ.μ).

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο 8000 τ.μ. σε φυσικό περιβάλλον που στοχεύει στην ευημερία των τετράποδων φίλων μας. Λειτουργεί με βάση όλα τα πρότυπα και κανονισμούς που τόσο οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες του κράτους μας καθοδήγησαν αλλά και όσα μας εισηγήθηκαν οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Στο πάρκο σκύλων έχουν διαμορφωθεί τρεις χώροι:

Α. Χώρος με παιχνίδια για σκυλιά με λουρί, έκτασης 1.620 τ.μ Β. Ανοικτός χώρος για σκυλιά με λουρί, έκτασης 4.800 τ.μ Γ. Ανοικτός χώρος για σκυλιά ενός ιδιοκτήτη με ελεύθερη διακίνηση χωρίς λουρί, έκτασης 1.650 τ.μ

Οι Κανονισμοί χρήσης του πάρκου είναι :

Οι συνοδοί των σκυλιών:

  • πρέπει να είναι άνω των 15 ετών
  • να χρησιμοποιούν το χώρο µε δική τους ευθύνη
  • να είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά του σκύλου τους και να βρίσκονται συνεχώς στο χώρο.
  • Να έχουν τα σκυλιά τους δεμένα στους χώρους Α και Β και να καθαρίζουν τα περιττώματα τους

Τονίζεται ότι απαγορεύεται η είσοδος: σε σκυλιά µε επιθετική συμπεριφορά, σε άρρωστα σκυλιά (ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να παρουσιάσει το βιβλιαράκι εμβολιασμού καθώς και την άδεια σκύλου), σε σκυλιά που είναι σε περίοδο ζευγαρώματος, σε κουτάβια κάτω των 4 µηνών. Επίσης σε σκυλιά που ανήκουν στις φυλές: Pit Bull ή American Pit Bull, Japanese Tosca, Dogo Argentino, Fila Brazileiro.

Επίσης, απαγορεύεται  η χρήση γυάλινων αντικειμένων, το τάισμα και η όχληση ζώων.

Διεύθυνση Πάρκου:

Αγοράς, 3056 Λεμεσός