Ανακοίνωση προς όλους τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες, εμπορευόμενους και καταστηματάρχες.

16-12-2019

Κατά την περίοδο των γιορτών, οι υπηρεσίες του Δήμου, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πόλη να είναι καθαρή, παρά τον αυξημένο όγκο σκυβάλων και τη μεγάλη διακίνηση πεζών και οχημάτων.

Ταυτόχρονα παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες, εμπορευόμενους και καταστηματάρχες να βοηθήσουν στην επίτευξη του πιο πάνω στόχου με τα εξής:

  1. Τα χαρτοκιβώτια να μην τοποθετούνται σε στοίβες ενώπιον των καταστημάτων.  Να διπλώνονται και να δένονται σε δέσμες.
  2. Τα υλικά συσκευασίας, χαρτιά, πολυστερίνες και άλλα παρόμοια που εύκολα σκορπίζονται από τον αέρα, να μπαίνουν σε πλαστικές σακούλες κατάλληλου πάχους και στερεότητας, οι οποίες να δένονται καλά στο πάνω μέρος.
  3. Μην βάζετε και μην επιτρέπετε σε άλλους να βάζουν σκύβαλα των υποστατικών ή των καταστημάτων τους μέσα στα μικρά σκυβαλοδοχεία που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου.  Αυτά προορίζονται μόνο για τους διερχόμενους πεζούς.
  4. Μην βάζετε σκύβαλα σε μικρές πλαστικές σακούλες που δεν είναι φτιαγμένες για αυτό το σκοπό.  Το περιεχόμενο τους σκορπίζεται εύκολα από τον αέρα ή από αδέσποτα ζώα ή παρασύρεται στο οδόστρωμα, όπου τα αυτοκίνητα τα διαλύουν κυριολεκτικά, δημιουργώντας μια ακαλαίσθητη κατάσταση.

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Βοηθήστε τους εργάτες αποκομιδής σκυβάλων και τους οδοκαθαριστές στο έργο τους.

Συμβάλετε και εσείς στην καλύτερη γιορτινή εμφάνιση της πόλης μας.