Αθλητικό Γραφείο Δήμου Λεμεσού - Διάσκεψη Τύπου

11-04-2019

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την άθληση και τη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου, κυρίως των νέων, με αθλητικές δραστηριότητες, ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε πριν λίγους μήνες στη σύσταση Αθλητικού Γραφείου.
 
Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης ανέφερε πως με γνώμονα την προώθηση των στόχων που τέθηκαν, ο Δήμος προχώρησε στη σύσταση του Αθλητικού Γραφείου, μετά από την παραχώρηση, από τον ΚΟΑ, των δυο Λεμεσιανών πρωταθλητών στην κολύμβηση και στο στίβο, Μαρία Παπαδοπούλου και Γιάννη Ζησιμίδη.
 
Ανέφερε δε ότι το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού έχει ρόλο και λόγο να παίξει στους σχεδιασμούς του Δήμου που σχετίζονται με τον αθλητισμό, όπως η αναβάθμιση του ΓΣΟ και η δημιουργία αθλητικού μουσείου, η προώθηση του κοινωνικού μαζικού αθλητισμού σε πάρκα συνοικιών, που θα αναβαθμιστούν κατάλληλα με χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ, η αναβάθμιση του γηπέδου του "Αετού" και του γηπέδου "Αναγέννησης", καθώς και στην ετοιμασία πρότασης προς τον ΚΟΑ για δημιουργία κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών, στην Αγία Φύλα.
 
"Πιστεύουμε πως απαραίτητες προϋποθέσεις για να παραχθεί έργο είναι η εξειδίκευση και η αποκέντρωση", είπε ο κ. Νικολαϊδης και πρόσθεσε ότι "η καλύτερη απόδειξη γι αυτό, είναι η μέχρι σήμερα πετυχημένη λειτουργία του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού".
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, Λοΐζος Μαυρουδής, αναφέρθηκε σε "αθλητομάνα πόλη", ενώ επεσήμανε ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντεπεξέλθει ο Δήμος στις αθλητικές απαιτήσεις και δραστηριότητες, χωρίς τη σύσταση ενός Αθλητικού Γραφείου.
 
Ευχαριστώντας τον ΚΟΑ για τη συνεργασία αλλά και τους δυο πρωταθλητές, που ανέλαβαν τον Αθλητικό Γραφείο του Δήμου, ο Λοΐζος Μαυρουδής κάλεσε τη Μαρία Παπαδοπούλου και τον Γιάννη Ζησιμίδη να δημιουργήσουν εκείνους τους πυλώνες που να καθιστούν πλέον την άσκηση τρόπο ζωής στην πόλη.
 
Στους πέντε κεντρικούς πυλώνες δράσης του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Λεμεσού, αναφέρθηκε η Μαρία Παπαδοπούλου, οι οποίοι αφορούν την ενεργοποίηση πολιτών για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, τη δημιουργία αθλητικών εκδηλώσεων, τη στενή συνεργασία με σχολεία, τη δημιουργία ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων άσκησης και υγείας και την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σωματικές αναπηρίες.
 
"Με όραμα τη διάδοση των αξιών του Ευ Αγωνίζεσθε σε όλο το φάσμα των δράσεων μας και την προώθηση των ωφελημάτων υγείας τα οποία προσφέρει η άσκηση, έχουμε σκοπό την ενθάρρυνση των πολιτών και ειδικότερα των παιδιών, για συμμετοχή στον αθλητισμό ως κανονική καθημερινή δραστηριότητα", συμπλήρωσε.
 
Εξάλλου, ο Γιάννης Ζησιμίδης είπε πως στόχος είναι η άμεση και διαρκής προώθηση του αθλητισμού και της άσκησης μέσα από την Παιδεία, αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών αλλά και όλων των πολιτών σε νέες τοπικές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του γραφείου.
 
Ήδη, τόνισε, το Αθλητικό Γραφείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη αθλητική εκδήλωση, στις 19 Μαΐου, με τίτλο "Limassol Sports Festival", η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου της Επίχωσης και θα περιλαμβάνει 23 αθλήματα, το ΑΓΟ και αδειούχα γυμναστήρια της Λεμεσού.
 
Μεταξύ άλλων, ο κ.Ζησιμίδης υπενθύμισε πως το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού οργάνωσε, τους τελευταίους δυο μήνες, μια σειρά διαλέξεων σε 11 λύκεια και γυμνάσια της πόλης, με θέμα "Άσκηση στα Γυμναστήρια και η Σωστή Χρήση Συμπληρωμάτων Διατροφής και Οι Απαγορευμένες Ουσίες - Ναρκωτικά".
 
Όπως επίσης υποδείχθηκε, το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού προγραμματίζει να έρθει σε επικοινωνία με αθλητές πρότυπα της πόλης, οι οποίοι  θα μπορούσαν να συμβάλουν ενεργά στην προώθηση του αθλητισμού, ενώ ήδη την πρόθεσή του για συνεργασία προς το σκοπό αυτό έχει εκφράσει ο αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής.

Πηγή: ΚΥΠΕ