Λεμέσια 2019

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Περισσότερα

Ακολουθήστε μας

Facebook

Προηγούμενες Εκδηλώσεις

Λεμέσια 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΜΕΣΙΩΝ

Ο Δήμος Λεμεσού στο πλαίσιο της πολιτικής του για προσφορά τους δημότες των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με μεγάλη προθυμία υιοθέτησε το 1998 πρόταση ομάδας πρωτοβουλίας που αποτελείτο από Δημοτικούς Συμβούλους, υπηρεσιακούς και φίλους του αθλητισμού για διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου 10 χλμ στη μνήμη του παλιού πρωταθλητή, προπονητή, δασκάλου και αθλητικού παράγοντα Μάριου Αγαθαγγέλου.

Μετά την πετυχημένη διεξαγωγή και του 2ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει την προσφορά αυτή διοργανώνοντας το 1999 τα πρώτα ΛΕΜΕΣΙΑ.

Σήμερα τα ΛΕΜΕΣΙΑ έχουν καταστεί θεσμός, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της πόλης και έχουν πλέον αφήσει το στίγμα τους στα αθλητικά δρώμενα ολόκληρης της Κύπρου.

Τα ΛΕΜΕΣΙΑ είναι η μόνη αθλητική εκδήλωση παγκύπρια που έχει τόσο μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, χρονική διάρκεια και ποικιλομορφία στη συμμετοχή αθλημάτων και άλλων εκδηλώσεων.

Τα ΛΕΜΕΣΙΑ υποστηρίζονται διαχρονικά από σταθερούς χορηγούς αλλά και μια πλειάδα αθλητικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και ατόμων.