Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Ιούνιος

Την Τετάρτη, 02 Ιουνίου Ο Δήμος Λεμεσού θα φωτίσει το Δημοτικό Μέγαρο με τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής της εορτής για την «Γιορτή της Δημοκρατίας».

Την Πέμπτη, 03 Ιουνίου στις 12.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Παρασκευή, 04 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Κίνας κ. LIU Yantao.

Την Δευτέρα, 07 Ιουνίου στις  4:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε συνεδρία του ΣΥΛ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Tρίτη, 08 Ιουνίου στις  6:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απονέμει  το 1ο Βραβείο στην Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού «Τα παιδιά σχεδιάζουν τα τοπικά προϊόντα στην αγαπημένη τους αγροτική περιοχή/τοποθεσία».  Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λεμεσού Λτδ και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ΄(ΚΑ), Τσίρειο Λεμεσού.

Την Πέμπτη, 10 Ιουνίου στις 9:30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΒΕΛ και του ΤΕΠΑΚ στο ΕΒΕΛ Λεμεσού για συζήτηση διαφόρων θεμάτων.

Στις 12:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ για συζήτηση διαφόρων θεμάτων.

Το Σάββατο, 12 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. ο Δήμος Λεμεσού θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Πλατείας παρά την Οδό Φιλελλήνων (Σίνε Βόλος).  Η τέλεση των εγκαινίων θα γίνει από τον κ. Δήμαρχο στο χώρο του Έργου, στην οδό Φιλελλήνων.   Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.

Την Δευτέρα, 14 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. ο Δήμος Λεμεσού και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) θα παραχωρήσουν δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων/Γ΄ Κατηγορίας που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Τσίρειο Στάδιο στις 19-20 Ιουνίου 2021.

O κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει τις ακόλουθες συνεδρίες του ΣΑΛΑ:

Στις 12:30 μ.μ. Συμβουλίου Προσφορών,

και 

Στη 1:15 μ.μ. Επιτροπή Προσωπικού.

Στις 4:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του ΣΥΛ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Νερού του ΣΥΛ.

Την Tρίτη, 15 Ιουνίου στη 1:30 μ.μ. θα επισκεφθούν τον κ. Δήμαρχο στο γραφείο του, οι γενικοί γραμματείς της ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για συζήτηση διαφόρων θεμάτων.

Στις 6:00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 8:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην Μουσικοχορευτική Παραγωγή «Αβάντι μαέστρο….ρεμπέτικα & παραδοσιακά» που διοργανώνεται από τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού και θα πραγματοποιηθεί στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Την Tετάρτη, 16 Ιουνίου στις 1:15 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη συνεδρία της Επιτροπής για το Ανοικτό Σχολείο.

Την Δευτέρα, 21 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. ο Δήμος Λεμεσού επί την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Μουσικής, συνδιοργανώνει με την Alliance Francaise Λεμεσού στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ συναυλία με την κύπρια ερμηνεύτρια Βάκια Σταύρου και τον κύπριο πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου σε ένα πολυπολιτισμικό ρεπερτόριο.  

Την Tρίτη, 22 Ιουνίου στις 11:30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραλάβει από την Κινέζικη Πρεσβεία δωρεά 40.000 μασκών.

Την Tετάρτη, 23 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Ολομέλειας του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 7:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην Τελετή Αποφοίτησης και επίδοσης Απολυτηρίων στους τελειόφοιτους μαθητές του Αθηναϊδείου Γυμνασίου Καθολικής. 

Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου στις 11:30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 6.30 μ.μ. θα παραστεί στην τελική γιορτή του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου.

Την Παρασκευή, 25 Ιουνίου στη 1:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου τιμητική εκδήλωση εθελοντών.

Στις 6:30 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των έργων:

  • Πλατείας παρά τον κυκλικό κόμβο Μισιαούλη και Καβάζογου (Αναγέννησης)
  • Πράσινος Περίπατος στα Θρησκευτικά, Ιστορικά και Αρχιτεκτονικά Μνημεία της περιοχής παρέμβασης στη Λεμεσό
  • Ανάπλασης Όψεων στην περιοχή παρέμβασης στη Λεμεσό.

Η τέλεση των εγκαινίων θα γίνει από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή στη Πλατεία Αναγέννησης στην οδό Τζελάλ Μπαγιάρ.

Την Tετάρτη, 30 Ιουνίου στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του αντιπλημμυρικού έργου του Κέντρου της Λεμεσού.  Η παρουσίαση του έργου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Κέντρο «ΑΓΟΡΑ» (Α΄ Δημοτική Αγορά) θα γίνει από τον κ. Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΣΑΛΑ, και από τον Γενικό Διευθυντή κύριο Γιάννη Τσουλόφτα.

Στις 8.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο θησαυρός της Ισπανίας» της κ. Άνδρης Χριστοφίδου Αντωνιάδου.  Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδη.

Την Πέμπτη, 01 Ιουλίου στις 5:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Παρασκευή, 02 Ιουλίου στις 8:30 π.μ. θα χαιρετήσει το Συνέδριο «Limassol Business and Investment Summit» και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ξένες επενδύσεις, έργα υποδομής και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που αλλάζουν τη Λεμεσό».  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Four Seasons.

Την Κυριακή, 04 Ιουλίου στις 9:00. Ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο μνημόσυνο του α. Κλεάνθη Κλεάνθους στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λεμεσό.

Στις 8.00 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει εναρκτήρια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020-2021 - Η Λεμεσός κατευοδώνει τους αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας για το Τόκυο.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Κυκλική Αποβάθρα στο Μόλο Λεμεσού.  Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.