Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Ιούλιος 2021

Την Πέμπτη, 01 Ιουλίου στις 5:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Παρασκευή, 02 Ιουλίου στις 8:30 π.μ. θα χαιρετήσει το Συνέδριο «Limassol Business and Investment Summit» και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ξένες επενδύσεις, έργα υποδομής και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που αλλάζουν τη Λεμεσό».  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Four Seasons.

Την Κυριακή, 04 Ιουλίου στις 9:00. Ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο μνημόσυνο του α. Κλεάνθη Κλεάνθους στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λεμεσό.

Την Τρίτη, 06 Ιουλίου στη 1:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 8:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο Δείπνο των Στελεχών των Εθελοντικών Οργανώσεων μελών του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού που θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή του Παττιχείου Ιστορικού Αρχείου (πρώην οικία Επάρχου.  Στο Δείπνο θα είναι και η Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Την Τετάρτη, 7 Ιουλίου στις 8.00 π.μ. θα επισκεφθεί τον κ. Δήμαρχο ο νέος Διοικητής της Λέσχης Αξιωματικών κ. Θεόδωρος Μανδρής.

Στις 8.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού η οποία θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου

Την Πέμπτη, 08 Ιουλίου στη 1:30 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Παρασκευή, 09 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. ο Δήμος Λεμεσού θα πραγματοποιήσει ψηφιακή ημερίδα της Πράξης ACUA με τίτλο: «Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον».  Ο Δήμος Λεμεσού με τους διδυμοποιημένους Δήμους Ηρακλείου και Ρόδου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της Πράξης ACUA, τα συστήματα διαλογής στην πηγή και τον εγκατεστημένο εξοπλισμό στους Δήμους.

Στις 7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης «1821: Συλλογικές Μνήμες».  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών-Αποθήκες Παπαδάκη.

Το Σάββατο, 10 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. o κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της πολιτιστικής εκδήλωσης της Διοτίμα στο υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης.   Στο πλαίσιο των εγκαινίων η ελληνίδα πεζογράφος Αλκυόνη Παπαδάκη θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Τα όμορφα τοπία της Κόλασης» σε μια διαδραστική συζήτηση με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου και το κοινό.  

Την Δευτέρα, 12 Ιουλίου στη 1:15 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής Προσιτής Κατοικίας, η οποία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου.

Την Τρίτη, 13 Ιουλίου στη 1.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής Ταμείου Προνοίας Εργατών του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Tην Τετάρτη, 14 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 12:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 2:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη συνεδρία της Επιτροπής για το Ανοικτό Σχολείο.

Στις 7:00 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού θα πραγματοποιήσει τελετή παράδοσης του Μουσείου Ιστορίας και Ιστορικού Αρχείου του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.  Το Μουσείο παραχωρείται στο Δήμο Λεμεσού από την Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ΣΕΔΙΠΕΣ.  Το Μουσείο βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος πίσω από το οίκημα του πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.

Tην Πέμπτη, 15 Ιουλίου στις 8:00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό για την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων αντιστασιακών του Πραξικοπήματος.

Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου η υπογραφή Συμφωνίας Ενοικίασης Υποστατικών του Δήμου Λεμεσού στη Λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ για σκοπούς του Κέντρου Αριστείας Excelsior, ΤΕΠΑΚ.

Tην Παρασκευή, 16 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Λεμεσού (Σ.Ε.Α.Λ) και η οικογένεια του ήρωα έφεδρου Ανθυπολοχαγού Σπύρου Πετούση, μέλους του Συνδέσμου, θα πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σπύρου Πετούση.  Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.  Των αποκαλυπτηρίων θα προηγηθεί τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο.

Το Σάββατο, 17 Ιουλίου στις 11.00 π.μ. ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει παρουσίαση της ηχητικής μελέτης για τις περιβάλλουσες περιοχές του Λιμανιού Λεμεσού, που διενήργησε η Εταιρεία «ΣΣΕ Σύμβουλοι Συγκοινωνιακών Έργων και Περιβάλλοντος Α.Ε», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο στο Ζακάκι.

Την Κυριακή, 18 Ιουλίου στις 7.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε επετειακή εκδήλωση του Ιούλη του 1974 που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων.

Την Δευτέρα, 19 Ιουλίου στις 4:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε συνεδρία του ΣΥΛ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Tην Τετάρτη, 21 Ιουλίου στη 1:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 5:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην τελετή αποφοίτησης έτους 2020-2021 του CTL Limassol Eurocollege στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Λεμεσό.

Την Πέμπτη, 22 Ιουλίου στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Δευτέρα, 26 Ιουλίου στις 11:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ατόμων με Διαβήτη Κύπρου για συζήτηση του θέματος που αφορά την στέγαση τους.

Στις 12:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Μεγάλων Μπαλέτων που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου.

Την Τρίτη, 27 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την υποβολή υποψηφιότητας για φιλοξενία της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2025.

Στη 1.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Τετάρτη, 28 Ιουλίου στις 12:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα επισκεφθεί τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη για συζήτηση του θέματος που αφορά το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2021»  που έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 10-15 Οκτωβρίου 2021.

Στις 6:00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Ολομέλειας του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 8.00 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού με την Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων Λεμεσού (ΠΟΑΑ), θα παρουσιάσουν την Μουσική Φιλανθρωπική Συναυλία με τη φιλική συμμετοχή του εκλεκτού ερμηνευτή Μπάμπη Τσέρτου που θα γίνει στο Θεατράκι του Μόλου Ηρώων «Χρίστος & Μίλτος Χριστοφόρου».

Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα υποδεχθεί και θα ξεναγήσει ομάδα παιδιών από την καλοκαιρινή σχολή του Στούντιο 8 στο Δημοτικό Μέγαρο και στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού.

Στις 5:30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.