Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών

Το Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών (Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο) στεγάζεται στην παλιά οικία του Επάρχου, δίπλα στον Δημοτικό Κήπο, και φιλοξενεί επίσης το Ιστορικό Αρχείο της Λεμεσού. Το Μουσείο προβάλλει, μέσω εγγράφων και προφορικών μαρτυριών την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης από τον 18ο αιώνα και μετά. Παράλληλα, στο χώρο εκτίθενται έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών, έπιπλα, διακοσμητικά, χειροποίητα αντικείμενα, ρούχα κι άλλες πηγές.

Το κτίριο, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Δήμο Λεμεσού μεταξύ των ετών 2002 με 2011, παρέχει, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το χώρο όπου επιστήμονες, ερευνητές, δημοσιογράφοι, φοιτητές, καθώς και το ευρύ κοινό μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τέσσερα ψηφιοποιημένα αρχεία της Λεμεσού.

Τα αρχεία είναι ανεκτίμητης ιστορικής σημασίας και αποτελούνται από: Το Αρχείο Εφημερίδων (που χρονολογείται από το 1878), το Αρχείο των Δελτίων Τύπου (που χρονολογείται από το 1962), το Φωτογραφικό Αρχείο και την Ταινιοθήκη σε ψηφιακή μορφή.


Ώρες Λειτουργίας *
Δευτέρα – Παρασκευή
09:00 - 16:00
Σάββατο
09:00 - 12:00
Κλειστά την Κυριακή

Περίοδος Λειτουργίας
Όλο τον χρόνο.
Κλειστά κατά τις Δημόσιες Αργίες.

Διεύθυνση
Βύρωνος 5
Τ.Θ. 53105

Τηλέφωνο
25 763 755

Τέλεφαξ
25 763 758

Email
info@limassolarchive.com

Τιμή Εισόδου *
Δωρεάν

  • Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση.
    Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

Εισαγωγή στη τρισδιάστατη εικονική πλοήγηση

Δείτε πιο κάτω την τρισδιάστατη εικονική πλοηγήση (3D Virtual Tours) στους χώρους του κτιρίου