Μεγάλα Μπαλέτα 2018: Ανήκω

Πληροφορίες

Ημερομηνία

21 και 22 Ιουλίου

Τοποθεσία

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Τηλέφωνο

25-377277

Έντυπο

"Ανήκω"

Μεγάλα Μπαλέτα «Ανήκω»

Τη σπουδαία παραγωγή «Τα Μεγάλα Μπαλέτα» που έχει κατακτήσει το κυπριακό κοινό παρουσιάζει και φέτος ο Δήμος Λεμεσού.

Η αφετηρία της μεγάλης αυτής πολιτιστικής διοργάνωσης η οποία έχει εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό με διεθνή εμβέλεια, έγινε το 2000. Έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα τόσο για την πόλη της Λεμεσού, όσο και ολόκληρη την Κύπρο.

Τα Μεγάλα Μπαλέτα 2018, θα πραγματοποιηθούν στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 21 και 22 του προσεχούς Ιουλίου και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς επιστρέφουν με μια νέα καινοτόμο προσέγγιση. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο κορυφαίες στιγμές και μοναδικές χορογραφίες που φέρει τον τίτλο Ανήκω. Γιατί καταξιωμένοι χορευτές με μια πολύπλοκη απλότητα και μια αβίαστη έκφραση συναισθημάτων, δηλώνουν στους θεατές ότι ανήκουν στον μαγικό κόσμο του χορού και μεταφέρουν την πιο αγνή συζήτηση μεταξύ ψυχής και σώματος.

Κορυφαίοι Χορευτές

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, θα εντυπωσιάσουν και φέτος σημαντικές διεθνείς παρουσίες κορυφαίων χορευτών από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης. Η φετινή διοργάνωση έρχεται να δώσει καινούρια διάσταση και προοπτικές στον θεσμό, με συμμετοχές διακεκριμένων Κυπρίων χορευτών που σταδιοδρομούν σε θέατρα και χορευτικές ομάδες της Ευρώπης με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς και ταλαντούχων Κύπριων χορευτών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο.

Για πρώτη φορά εμφανίζονται στην Κύπρο σε ντουέτο, ο κουβανικής καταγωγής Καναδός Cesar Corrales πρώτος σολίστ του Royal Ballet μαζί με την Ουκρανή Katja Khaniukova - σολίστα του English National Ballet, καθώς και ο Ουκρανός Denys Cherevychko και η Ρωσίδα Maria Yakovleva - σολίστες της Κρατικής Σκηνής Χορού της Βιέννης (Staatsballett). Σημαντική θα είναι επίσης, η συμβολή και συμμετοχή Κυπρίων χορευτών που σταδιοδρομούν σε θέατρα της Γερμανίας, Βελγίου, Τσεχίας, Εσθονίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ισραήλ.

Χορός: Μια Ευαίσθητη Τέχνη

Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης ιδιαίτερα αγαπητή και διαδεδομένη στην πόλη της Λεμεσού. Έχοντας μια πλούσια και μακροχρόνια παράδοση στον τομέα αυτό, θεωρούμε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση μας ως Δήμος Λεμεσού, να προβάλουμε το ταλέντο νέων καλλιτεχνών και την ευαισθησία τους στην τέχνη του χορού, οι οποίοι διαπρέπουν ως επαγγελματίες χορευτές. Πιστεύουμε ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή να αναδειχθεί το αξιόλογο δυναμικό της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λεμεσού, μέσα από τη διοργάνωση αυτή, στην οποία Κύπριοι Χορευτές θα συνυπάρχουν ονόματα από το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα του χορού.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φετινής παραγωγής των Μεγάλων Μπαλέτων ανέλαβε ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου, Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Χορού.

Το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, καθιστά την παραγωγή των φετινών παραστάσεων ιδιαίτερη και ξεχωριστή, προσδίδοντας στη φετινή διοργάνωση των Μεγάλων Μπαλέτων μια κορυφαία διάσταση που θα μαγέψει και θα καθηλώσει τους φίλους του Χορού. Καλούμε λοιπόν το φιλοθεάμον κοινό της πόλης μας και της Κύπρου να παρακολουθήσει την αξιόλογη αυτή παράσταση.

Εισιτήρια

Mπορείτε να προμηθευτείτε από τα ταμεία του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου www.pattihio.com.cy ή την Sold Out Tickets www.soldoutticketbox.com