Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ 2018

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 06/08/2018 - 10/08/2018 και μέρος των εκδηλώσεων του θα διεξαχθούν σε δρόμους και γειτονιές της Δήμου Λεμεσού. Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού,
κ. Ν. Νικολαΐδης κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης για την εκδήλωση που έγινε στις 26.7.2018, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, την Εταιρεία Παπαδόπουλος & Σχοινής καθώς επίσης και σε όλους τους χορηγούς και υποστηριχτές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Επικοινωνίας και Ανάπτυξης, κ. Α. Ψαράς παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα καλλιτεχνικά σχήματα που θα συμμετέχουν στο χορευτικό συναπάντημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι, φέτος θα συμπεριληφθεί στο φεστιβάλ η εκδήλωση βράβευσης των Golden Stars, μετά από πρόταση της Διεθνούς Οργάνωσης Παραδοσιακών Χορών IGF και θα φιλοξενηθεί η για πρώτη φορά στην πόλη μας στις 8 Αυγούστου 2018.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη διεθνώς και αποτελεί την κορυφαία στιγμή των βραβεύσεων για την προσφορά προσωπικοτήτων της Λαϊκής Παράδοσης από όλο τον κόσμο. Φέτος θα τιμηθούν άτομα από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Γαλλία την Πολωνία και την Κύπρο.