Δρ. Δημήτρης Κοντίδης (1997 – 2006)

Γεννήθηκε το 1935 στη Λεμεσό και αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο το 1954. Αφού εργάστηκε σε διάφορους Οργανισμούς στη Λεμεσό μέχρι το 1957, έτυχε υποτροφίας της Διεθνούς ΄Ενωσης Φοιτητών και μετέβη στο εξωτερικό για σπουδές.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και απέκτησε ειδικότητα στην ωτορινολαρυγγολογία.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1968 και από τότε εργάστηκε σαν ιατρός και διατηρούσε κλινική στη Λεμεσό μέχρι το 2001, χρονιά κατά την οποία εξελέγη Δήμαρχος Λεμεσού.

Από πολύ μικρός δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές του μαθητικού κινήματος και μετά της νεολαίας ΑΟΝ – ΕΔΟΝ. Στη συνέχεια στο φοιτητικό κίνημα και με την επιστροφή του στην Κύπρο, στις γραμμές του ΑΚΕΛ όπου εξελέγη για αρκετές θητείες μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού και μέλος του Συμβουλίου του Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΡΗΣ Λεμεσού για σειρά ετών και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράστη στην πόλη μας.

Το 1986 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος και ακολούθως Αντιδήμαρχος Λεμεσού μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 1991 που εκλέγεται Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. Στην ίδια περιφέρεια επανεκλέγεται Βουλευτής το 1996. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών και μέλος των Επιτροπών Υγείας και Συγκοινωνιών και ΄Εργων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Βουλευτής προώθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σειρά θεμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν κυρίως τα προβλήματα της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 1996 εκλέγεται Δήμαρχος Λεμεσού για την περίοδο 1997 – 2001 και για δεύτερη φορά για την περίοδο 2002 – 2006 στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2001. Στις 10 Μαίου 2004 εκλέγεται Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δήμων Κύπρου.

Είναι παντρεμένος από το 1958 με τη Βέρα, το γένος Μάρκου Μαρκουλλή, έχει 2 παιδιά και 4 εγγόνια.