Βιογραφικό Δημάρχου Νίκου Νικολαϊδη

Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1953 στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Σπούδασε με πανεπιστημιακές υποτροφίες στις ΗΠΑ. Έκανε πτυχιακές σπουδές στο Dartmouth College στο New Hampshire και μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Southern California των ΗΠΑ στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας Μηχανικής. Είναι παντρεμένος με την Έλενα Ιωάννου, Πολιτικό Μηχανικό, έχουν δύο παιδιά, τον Ηρόδοτο και την Ήβη και δύο εγγόνια, τον Νικόλα και το Αριστοτέλη.

Eργάστηκε στην Ελλάδα σε Τεχνική Εταιρεία ως Διευθυντής Έργων για τη ΔΕΗ. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1981, όπου προσλήφθηκε ως Μηχανικός στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Αποχώρησε από την ΑΗΚ με την υπουργοποίηση κατέχοντας τη θέση του Αν. Περιφερειακού Διευθυντή Λεμεσού. Με την επάνοδο του στην Κύπρο το 1981 δραστηριοποιείται στα κοινά. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Επιστημόνων Λεμεσού και μέλος ΔΣ σε πολλές Μαζικές Οργανώσεις και Μορφωτικούς Συλλόγους.

Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε ως Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Αδειών.

Τον Φεβρουάριο του 2008 ανάλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων μέχρι τον Μάρτιο του 2010.

Εξελέγη Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού του Κ.Σ. ΕΔΕΚ το Μάιο του 2011.

Ως Βουλευτής ήταν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως από τον Μάιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016. Διετέλεσε επίσης μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Συγκοινωνιών και Έργων, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Νομικών και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Από τον Νοέμβριο 2011 ήταν μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον Ιούνιο του 2013 εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαφορετικότητας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και εκπροσώπησε τη Συνέλευση σε διάφορα συνέδρια και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Στις 18.12.2016 εξελέγη Δήμαρχος Λεμεσού.