Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 5.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παρευρεθεί στην δημόσια παρουσίαση της αρχιτεκτονικής πρότασης για την ανάπλαση του πάρκου στην οδό Γκογκέν στο Ζακάκι. Στην παρουσίαση θα είναι το Συνοικιακό Συμβούλιο Ζακακίου καθώς και οι περίοικοι του πάρκου.  Η παρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αγίας Βαρβάρας.

Την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου στις 4.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε συνεδρία του ΣΥΛ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα τελέσει τα εγκαίνια και θα απευθύνει χαιρετισμό στην έκθεση Φωτογραφίας «Παράθυρο με Θέα» που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου στη 1.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον
κ. Χριστόδουλο Χατζηγεωργίου, Αναπληρωτή Διευθυντή Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για συζήτηση του θέματος που αφορά την δημιουργία νέου κοιμητηρίου στα Κάτω Πολεμίδια.  Στην συνάντηση θα είναι και ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου.

Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσο για συζήτηση του θέματος που αφορά την υπέργεια σύνδεση των οδών Κωστή Παλαμά και Έλλης Λαμπέτη.  Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει και ο Δήμαρχος Μ. Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου.

Στις 11.30 π.μ στο χώρο στάθμευσης του Εναερίου θα γίνει η εκκίνηση της διαρκούς εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΗ ΛΕΜΕΣΟΣ».

Την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό του 2021, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 5.00 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού μαζί με το Πανεπιστήμιο Frederick,  διοργανώνουν Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «ΛΕΜΕΣΟΣ: Επιπτώσεις της πανδημίας και στρατηγικές ανάκαμψης». Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν ως εισηγητές η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου,  Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κ. Βασίλης Δημητριάδης, Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Τάσος Γιασεμίδης, Μέλος του ΔΣ της KPMG, ο κ. Ανδρέας Τσουλόφτας, Πρόεδρος ΕΒΕΛ και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης. Το συνέδριο θα γίνει υπό μορφή webinar, και θα είναι ανοικτό στο κοινό.

Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει και θα απευθύνει χαιρετισμό στην Διαδικτυακή Ημερίδα στα πλαίσια των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας με θέμα «Η συμβουλή των Έπαρχων της πόλεως Λεμεσού στην ανάπτυξη της Λεμεσού, που διοργανώνει το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών.

Στις 5.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην φιλανθρωπική εκδήλωση «Φτιάξε μια καρδιά» που θα γίνει στην Αγορά Λεμεσού. 

Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου. ο Δήμος Λεμεσού και η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού θα τελέσουν το μνημόσυνο του εθνικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας.  Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του ποιητή στον Άγιο Νικόλαο.

Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ, μαζί με αντιπροσωπίες των δύο Δήμων.  Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, θα συζητηθεί το θέμα με τίτλο «Διαπολιτισμική αδελφοποίηση: πολιτιστική πολυμορφία για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς – Intercultural twinning: cultural diversity for inclusive growth».   Η τηλεδιάσκεψη θα είναι ανοικτή για το κοινό και δημοσιογράφους. Σύνδεσμος στο ΖΟΟΜ: https://cutt.ly/mhUBwip  

Την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην παράδοση προϊόντων/τροφίμων που έχει συλλέξει το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας στα πλαίσια της εβδομάδας Εθελοντισμού.

Στις 12.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Ολομέλειας του ΣΑΛΑ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου στις 2.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην σύσκεψη που διοργανώνει το ΚΕΒΕ για συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα για την τουριστική περίοδο του 2021.  Η σύσκεψη θα γίνει στο κτήριο του ΕΒΕΛ.

Στις 6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΠΕΣ κ. Λάμπρο Παπαδόπουλο για συζήτηση του θέματος που αφορά το Μουσείο Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.

Στις 10.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις 12.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Όμιλο Ροταριανών θα επισκεφθούν το ΙΗ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου (18ο) όπου θα παραδώσουν παπούτσια σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Στις 2.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα επισκεφθεί τα παιδιά του ΙΗ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου (18ο) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού Μουσική Πολυχρωμία (μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα, με δωρεάν μουσική παιδεία) όπου θα παρακολουθήσει την διαδικασία των μαθημάτων των μαθητών.

Στις 5.00μ.μ. το απόγευμα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποδεχθούν στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου το ανοικτό Χριστουγεννιάτικο λεωφορείο με τον Άγιο Βασίλη να χαρίζει δώρα.  

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από σήμερα τις διαδρομές του στις γειτονιές της πόλης και θα σκορπίζει εορταστικές μελωδίες.

Την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην παράδοση  χριστουγεννιάτικων πακέτων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κέντρου Έκτακτης Ανάγκης, του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης «ΣΧΕΔίΑ», αλλά και σε συνδέσμους και σχολεία της Λεμεσού, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού.  

Στις 12.20 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Έμιλη Γιολίτη για συζήτηση του θέματος που αφορά τα προβλήματα κατοίκων Ιστορικού Κέντρου Λεμεσού από την λειτουργία μεγάλου αριθμού κέντρων αναψυχής στην περιοχή.  Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Τουρισμού και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.