Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου  θα παραστεί στο καθιερωμένο μνημόσυνο των ευεργετών και δωρητών εφόρων και διευθυντών των σχολείων Λεμεσού στον καθεδρικό ναό της Αγίας Νάπας.

Στις 9.30 π.μ. θα παραστεί στην έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Αγώνα Δρόμου με την ονομασία “Santa Race” που διοργανώνουν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και η Cyprus Sightseeing.  Η έναρξη θα δοθεί στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο.

Στις 7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Χαρουπόμυλου Λανίτη, στους χώρους του οποίου θα φιλοξενείται φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. θα παραστεί σε ημερίδα μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος SUMPORT «Βιώσιμη  Αστική Κινητικότητα σε πόλεις λιμάνια».  Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Kapetanios Odyssia.

Στις 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο η  υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λεμεσού – ΚΟΑ – ΤΕΠΑΚ για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ.

Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, στην 1.00 μ.μ ο Δήμαρχος, κ. Ν. Νικολαΐδης, θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Στις 7.00 μ.μ. στα πλαίσια της διοργάνωσης των ΛΕΜΕΣΙΩΝ, ο Δήμος σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, τελούν τα εγκαίνια έκθεσης αθλητικής φωτογραφίας, στο Δημοτικό Μέγαρο. 

Στις 7.00 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης.

Την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου στις 8.00 π.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού.

Στις 11.00 π.μ. ο Δήμαρχος, κ. Ν. Νικολαΐδης, θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Κινήματος Συμμαχία Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα, για συζήτηση θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης και προβλήματα του Δήμου.

Στις 12.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει  συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΣΑΛΑ.

Στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, θα παρουσιαστούν τα χορηγικά προγράμματα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού προς υποψήφιους χορηγούς.

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στην 1.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει σύσκεψης εκπροσώπων των Πολιτιστικών Υποδομών του Δήμου.

Στις 5.30 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 7.45 μ.μ. θα παραστεί στην δημόσια συζήτηση με θέμα: «Λεμεσός 2040» που διοργανώνει το «Οξυγόνο» στο Αμφιθέατρο Τάσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 8.00 π.μ. θα παραστεί σε εθελοντική δενδροφύτευση στο πάρκο στην οδό Βουστρωνίου στην Αγία Φύλα που διοργανώνει η Εφημερίδα «Λεμεσός».

Στις 10.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στο φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο παζαράκι του LITC Russian-English Private School στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Στις 5.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Μαρίνα Λεμεσού για τη φωταγώγηση του έργου.

Στις 6.00 μ.μ. θα παραστεί στο Φιλανθρωπικό «Εργαστήρι Αγάπης του Αι Βασίλη» που διοργανώνει  ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Funraising στο πολιτιστικό κέντρο Τρακασόλ.

Την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου  ο Δήμος Λεμεσού και η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού τελούν το μνημόσυνο του εθνικού μας ποιητή α. Βασίλη Μιχαηλίδη, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου.

11.00 π.μ. – 18.00  μέσα στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού 2-8 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιείται εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού στον άνθρωπο.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού στο κτήριο Μ.

Την Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο κ. Δήμαρχος αναχωρεί για Βρυξέλλες όπου θα παραστεί μαζί με συνεργάτες του στην τελετή απονομής του ACES EUROPE στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου θα γίνει και η επίσημη απονομή του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού.

Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παττιχείου Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων.

Στην 1.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης ΣΑΛΑ.

Στις 6.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Βουλευτή και εκπροσώπους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μαζί με εκπροσώπους από την Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού και την Κίνηση Πολιτών «Πράσινη Λεμεσός».

Στις 7.00 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων και Φίλων Λανιτείου (ΣΑΦΛ), με τίτλο «14η Δεκεμβρίου 1955:  Η Μάχη του Λανιτείου στη Λεμεσό».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 4.00 μ.μ. θα παραστεί στο Χριστουγεννιάτικο τσάι και παζαράκι του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με άνοια «ΙΘΑΚΗ», στο ξενοδοχείο Kapetanios Odysseia.

Στις 8.30 μ.μ. θα παραστεί στην Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Συναυλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Διαφύλαξης Εκκλησιαστικής Κληρονομιάς «Παλίμψηστος» στον Καθολικό Ναό Αγίας Αικατερίνης.

Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα δώσει την εκκίνηση του Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικου Αγώνα Ακριβείας που διοργανώνει η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου χορηγός του οποίου είναι η DP World Limassol.  Η εκκίνηση θα δοθεί από τον επιβατικό σταθμό στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού.

Την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε σύσκεψη στο ΣΑΛΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Στις 12.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας Συμβουλίου Προσφορών του ΣΑΛΑ.

Στις 7.00 μ.μ. θα ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιαννάκη Γεωργιάδη «Ο Καθρέφτης  μας», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου.

Την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Βουλευτές Λεμεσού, Κοινοτάρχη Αγίας Φύλας, Σύνδεσμο Φίλων Αγίας Φύλας και άλλους φορείς με θέμα την κυκλοφοριακή συμφόρηση της Αγίας Φύλας.

Στις 7.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου Τότη Αντωνιάδη, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.  Οι καθαρές εισπράξεις θα διατεθούν στο Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό Κύπρου.

Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου στις 8.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού.

Στις 11.00 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο ο Πρέσβης του Ισραήλ.

Στις 12.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος, θα  προεδρεύσει συνεδρίας για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λεμεσό. στο Δημοτικό Μέγαρο με εκπροσώπους του ΣΑΛΑ, Δημοσίων Έργων, Πολεοδομίας και Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Στις 6.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας της ολομέλειας του ΣΑΛΑ.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 9.15 π.μ. το Μουσικό Λεωφορείο «The Xmas Music Love Tour» του  Stelios Pissi Music Foundation, θα κάνει την έναρξη της μουσικής περιοδείας από το Δημαρχείο.

Στις 8.30 μ.μ. πραγματοποιείται η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο. 

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 12.30 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας Συμβουλίου Προσφορών στο ΣΑΛΑ.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 10.00 π.μ. ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς κολυμπά με τους ΟΥΚ για τους Μικρούς Ήρωες.  Εκκίνηση από την παραλία Ακτή Ολυμπιών – τερματισμός αποβάθρα παλιού Λιμανιού.

Την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου θα παραστεί στην εκστρατεία συλλογής δώρων «για τα παιδιά που ξεχνά ο Άης Βασίλης» έξω από το αρτοποιείο Sun Fresh Αγίας Ζώνης από τις 10.00 π.μ. – 7.00 μ.μ..  Την εκστρατεία διοργανώνουν η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού ΕΜΕΛ και το Κανάλι 6.

Την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου.

Στις 8.00 μ.μ. θα παραστεί στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τα μουσικά σύνολα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού που θα πραγματοποιηθεί στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου στις 10.00π.μ ο κ. Δήμαρχος με το Μητροπολίτη Λεμεσού  και άλλους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης, θα επισκεφθούν τους ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ. ο Δήμαρχος, κ. Ν. Νικολαΐδης θα παραστεί στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Επαρχιακής Διοίκησης.

Στις 11.00 π.μ. ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει την πρωτοχρονιάτικη του γιορτή στο Δημοτικό Μέγαρο.

Το βράδυ της Παραμονής ο Δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους 2020 στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Από τις 11 το βράδυ το εξαμελές μουσικό σχήμα ΣΙΝΙΑΛΟ θα κρατά συντροφιά στο κοινό με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την βραδιά αυτή.

Μετά την αλλαγή του χρόνου θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με DJ και άφθονο δωρεάν κρασί.