Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού

 

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

10.00 π.μ. θα επισκεφθούν το Δήμαρχο οι χορωδοί, οι οποίοι συμμετέχουν στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Choral Crossroads, που διοργανώνει η Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ. 

6.00 μμ. θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του πιο πάνω Φεστιβάλ, στο θεατράκι του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου.

7.00 μ.μ. θα παραστεί στη γενική συνέλευση του Cyprus International Business Association, στο ξενοδοχείο Αμαθούς

8.00 μμ. θα παραστεί στα εγκαίνια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων – Χριστουγεννιάτικο χωριό (Πάρκο Παλιάτσο) στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

9.30 π.μ. θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. 

6.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

9.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο Cyber Drill που διοργανώνει η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας - Εθνική Ομάδα Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων στο ξενοδοχείο St Raphael.

12.30 μ.μ. θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των οδών Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ.

6.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του ΣΑΛΑ.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου

12.00 μ. θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, η οποία θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

6.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ομίλου Διαλόγου «Βήμα Ευθύνης», με κύριο ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, το θέμα της οποίας είναι «Η διεθνής πτυχή του Κυπριακού προβλήματος».  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ΤΕΠΑΚ – κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος.

7.30 μ.μ. ο Δήμος και το ΤΕΠΑΚ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την ψηφιοποίηση του Αρχείου Σόλωνα Μιχαηλίδη, σο ΤΕΠΑΚ – κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος (αμφιθέατρο 1).

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

10.30 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο η Πρέσβειρα της Πολωνίας. 

7.00 μ.μ. στα πλαίσια της διοργάνωσης των ΛΕΜΕΣΙΩΝ, ο Δήμος σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, τελούν τα εγκαίνια έκθεσης αθλητικής φωτογραφίας, στο Δημοτικό Μέγαρο.  Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού.

7.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα χαιρετίσει την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Χατζηδημητρίου «1950 – 1959 Το τέλος του αλυτρωτισμού» στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Χαρουπόμυλου Λανίτη, στους χώρους του οποίου θα φιλοξενείται φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

12.00 μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο η τελετή υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Μασσαλίας και Λεμεσού.

5.30 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση – φωταγώγηση της Μαρίνας, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα τελέσει τα εγκαίνια της παγκύπριας έκθεσης του Συνδέσμου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών, στη γκαλερί Μορφή (οδός Αγκύρας αρ. 84)

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει στην έναρξη του Συμποσίου Προφορικής Ιστορίας με θέμα «Λεμεσός – Αλεξάνδρεια: Δυο πόλεις σε ένα συνεχή διάλογο» - «Μνήμη Γλαύκου Αλιθέρση» που θα λάβει χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης και οργανώνεται στις 23 και 24 Νοεμβρίου από το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών Λεμεσού.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

9.30 π.μ. μέχρι τις 11.00 π.μ. οι Ροταριανοί Όμιλοι Λεμεσού με την ευκαιρία της ετήσιας επίσκεψης του Ροταριανού Κυβερνήτη της Περιφέρειας 2452 θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα Ροτριανά έργα που έγιναν στο Δήμο Λεμεσού (όργανα εκγύμνανσης στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο)  

11.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΛ, ενώ στις 6.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου

7.30 μ.μ. τελούνται τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης «Αφιέρωμα στον Βασίλη Μιχαηλίδη» που έγινε με την ευγενή χορηγία του Δρος Ανδρέα Πίττα και η παρουσίαση της έκδοσης του Δήμου «Μες στους ανέμους τους κρυφούς – Βασίλης Μιχαηλίδης – Εικαστικές και ποιητικές προεκτάσεις» (σε επιμέλεια Νάτιας Αναξαγόρου – Λευτέρη Παπαλεοντίου) στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

12.00 μ. θα επισκεφθούν το Δήμαρχο κ. Ν. Νικολαϊδη, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

10.00 π.μ. ο Δήμαρχος θα παραστεί στην τελετή έναρξης της έκθεσης καριέρας – Ναυτιλία «Ένας ωκεανός επαγγελματικών επιλογών» που διοργανώνει το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου

11.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στο Health and Beauty Forum που διοργανώνεται  από τον Όμιλο Vestnik Kipra στη νέα αίθουσα επιβατών του λιμανιού.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

9.30 π.μ. ο Δήμαρχος θα παραστεί στο συνέδριο Russia – Cyprus Investment and Business Forum που διοργανώνεται από το ΚΕΒΕ στον Χαρουπόμυλο Λανίτη. 

12.00 μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δημοτικού Κέντρου Εικαστικών Τεχνών «Αποθήκες Παπαδάκη».

7.00 μμ. θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Σταθόπουλου στην γκαλερί Golden Gallery by Kapatays, στο Olympic Residence, στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Στις 8.00 μμ. θα απευθύνει χαιρετισμό στο 7ο συμπόσιο λαογραφίας που διοργανώνει ο Λαογραφικός Όμιλος και η Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ, στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

9.30 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής. 

10.30 π.μ. ο Δήμαρχος θα παραστεί στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

12.30 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης ΣΑΛΑ

1.15 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου. 

5.00 μ.μ. πραγματοποιείται παγκοινοτική συγκέντρωση για τις συνοικίες Αγίας Ζώνης, Αγίας Νάπας, Αγίας Τριάδας, Αγίου Νεκταρίου και Καθολικής, στην αίθουσα του Παττιχείου Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων (στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού).

Τρίτη 13 Νοεμβρίου

9.30 π.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στην τριημερίδα για τη Διαπολιτισμική Αστυνόμευση στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών.  Η τριημερίδα διοργανώνεται από τις 13  μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με την Αστυνομία και χορηγία του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

Ημέρα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη Ελεήμονος (πολιούχου Αγίου της πόλης) ο Δήμαρχος, κ. Ν. Νικολαϊδης θα παραστεί στη θεία λειτουργία στον ομώνυμο ναό. 

7.00 μ.μ. ο Δήμαρχος θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σταύρου Χριστοδούλου «Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός» στο Βιβλιοκαφέ, στην οδό Ειρήνης αρ. 80.

Στις 8.30 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΣΤ Ευρωπαϊκό χορωδιακό φεστιβάλ που διοργανώνει η χορωδία ΑΡΗΣ στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Ο κ. Δήμαρχος θα λάβει μέρος στην πορεία «Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω» που διοργανώνεται από το Φιλανθρωπικό ‘Ιδρυμα Δρ. Γιώτα Δημητρίου».  Η πορεία θα ξεκινήσει από την αρχαία Αμαθούντα στις 8.30 π.μ. και θα καταλήξει στο τέρμα του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου.

Από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. η Πρεσβεία της Ινδίας διοργανώνει εκδηλώσεις στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο.  Η τελετή έναρξης στις 5.00 μ.μ. όπου ο κ. Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

8.30 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα χαιρετίσει την εκδήλωση «Worldwide Aquatic» του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων Λεμεσού που θα πραγματοποιηθεί στην Ακτή Ολυμπίων, έναντι του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου – ΓΣΟ.

7.00 μ.μ. θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών καλλιτεχνών της Λατινικής Καθολικής Κοινότητας, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.  Η έκθεση θα είναι ανοικτή και την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 από τις 3.00 μμ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου

10.30 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας. 

6.00 μ.μ. θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

8.00 π.μ. ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού.  

10.30 π.μ. θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία από τη Γερμανική πόλη Bergisch Gladbach, με την οποία παλαιότερα ο Δήμος είχε υπογράψει σύμφωνο φιλίας.

11.30 π.μ. πραγματοποιείται δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού από το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΕΔΑ με θέμα «Έναρξη λειτουργίας των πράσινων σημείων επαρχίας Λεμεσού»  

Από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 μμ. η Εταιρεία Λογοτεχνών «Βασίλης Μιχαηλίδης» πραγματοποιεί ημερίδα για το έργο της Πίτσας Γαλάζη, στο Δημοτικό Μέγαρο. 

7.00 μ.μ. ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί στην παρουσίαση του λευκώματος «60 χρόνια Κυπριακή τηλεόραση» εκδήλωση που συνδιοργανώνει το ΡΙΚ με το ΤΕΠΑΚ στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου

9.30 π.μ. θα προεδρεύσει σύσκεψης με θέμα την προτεινόμενη διαμόρφωσης της συμβολής της οδού Αγίας Φυλάξεως με τη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ’ και την οδό Θεσσαλονίκης. 

12.00 μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο Best Legal που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο St Raphael από τον Όμιλο Vestnik Kipra. 

8.30 μ.μ. θα παραστεί στην υποδοχή της ιεράς εικόνας του Αγίου Ιωάννη Ελεήμονος, στον ομώνυμο ναό.

Από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου ο ΣΣΥΑΚ (Σύνδεσμος Συμβουλίων Ύδρευσης Αποχέτευσης Κύπρου), του οποίου προεδρεύει ο Δήμαρχος, διοργανώνει το ευρωπαϊκό  συνέδριο EurEau στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

9.00 π.μ.  ο Δήμαρχος θα παραστεί σε συνεδρία του Πολεοδομικού Συμβουλίου στη Λευκωσία

12.00 μ. στη συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΔΑ Λεμεσού

4.00 μ.μ. συνεδρία ΣΥΛ.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

9.00 π.μ. στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο.

7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και σωματείων στο Δημοτικό πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης». 

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Δήμος θα βραβεύσει αθλητές και αθλήτριες που αρίστευσαν και διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, καθώς και όσους αποτέλεσαν πρότυπα για τη μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό. 

Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση αθλητικής φωτογραφίας.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

7.30 μ.μ. υπό την αιγίδα του Δημάρχου η παράσταση του Πνευματικού Ομίλου «Ιχνηλατώντας πόλεις ελληνικές» στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

7.30 μ.μ. ο Δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του συνεδρίου Rotaract Meeting (REM) Cyprus 2018, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού.

Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 

6.00 μ.μ.  ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει συνεδρίας της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου.