Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραδίδουμε στις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας, αλλά και στον κάθε ενδιαφερόμενο αυτή την ενημερωτική έκδοση, με στόχο την κατατόπιση για τα έργα που υλοποιήθηκαν στην πόλη μας με την οικονομική στήριξη των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

Είναι τέσσερα έργα που έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και τον εξωραϊσμό της πόλης μας, με την πλήρη ανάπλαση περιοχών και υποδομών της Λεμεσού, αλλά και την ανάδειξη περιοχών άγνωστων και παραμελημένων.

Η προσπάθεια για διεκδίκηση και επιτυχή έγκριση της χρηματοδότησης των έργων που το κόστος τους συνολικά ανέρχεται στο συνολικό ποσό περίπου των € 53εκ. άρχισε από τον Ιανουάριο του 2007.

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάριν στην ομόθυμη στήριξη της προσπάθειας από τα Δημοτικά Συμβούλια των περιόδων 2007-2016, τις αρμόδιες Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, την αμέριστη βοήθεια του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης, της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, του Γενικού Λογιστηρίου, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, της Αστυνομίας Λεμεσού, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και όλων των συνεργατών Ακόμα, η όλη εργασία διεκπεραιώθηκε έγκαιρα, με γνώση, φαντασία και όραμα, γιατί οι υπηρεσίες του Δήμου μας με τη στήριξη των συνεργατών μας αγκάλιασαν τα έργα με ξεχωριστή φροντίδα, ζήλο και επαγγελματική συνέπεια.

Η έκταση και ο χαρακτήρας των έργων είμαστε βέβαιοι, θα σφραγίσουν για πάντα την ταυτότητα της πόλης και θα δημιουργήσουν το υγιές υπόβαθρο για μια ορθολογική, πολεοδομική και εμπορική ανάπτυξη του κέντρου προς όφελος όλων ανεξαίρετα.

Επιπρόσθετα, θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για διεκδίκηση και επέκταση παρόμοιων αναπλάσεων στην ανατολική περιοχή του κέντρου, σε πυρήνες συνοικιών, στους υπόλοιπους ποταμούς της πόλης μας.

Λόγω του χαρακτήρα των κατασκευών, ο ρυθμός των εργασιών επελέγη να είναι τέτοιος ώστε να ελαχιστοποιεί τον επηρεασμό στην καθημερινή ζωή των πολιτών, των καταστηματαρχών, των διακινουμένων στις υπό ανάπλαση περιοχές, όμως μια κάποια ταλαιπωρία ήταν αναπόφευκτη για την οποία εκφράζουμε τη λύπη μας.
Οι δυσκολίες όμως έχουν τελειώσει και τα έργα θα μείνουν σαν μια μοναδική στην ιστορία της πόλης μας κατάθεση για την ανάπτυξη του κέντρου, σαν μια μεγάλη συμβολή στην αναζωογόνηση ξεχασμένων περιοχών, σαν μια αποφασιστική παρέμβαση προς τη βελτίωση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος, προς την παραπέρα αναβάθμιση της ποιότητας ζωής εμάς και των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε όλους ανεξαίρετα για τη μεγάλη συμβολή τους στον προγραμματισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση των έργων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Τμηματάρχες του Δήμου και τα στελέχη του και ειδικότερα την ανώτερη λειτουργό του τεχνικού τμήματος κα Κοραλία Μασούρα που επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος αυτής της τεράστιας και πρωτόγνωρης προσπάθειας.

Ευχαριστούμε τέλος όλους εσάς, τους συνδημότες μας, για την υπομονή, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη. Σας ευχαριστούμε γιατί μοιράζεστε το ίδιο όραμα μαζί μας, για μια Λεμεσό σύγχρονη και ζωντανή.

Ανδρέας Χρίστου, Δήμαρχος