Μεγάλα Μπαλέτα

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ο Δήμος Λεμεσού το έτος 2000 παρουσίασε τη μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση «ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΑ», η οποία έχει εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό με διεθνή εμβέλεια και έχει σαν σκοπό την παρουσίαση στην Κύπρο των μεγάλων ομάδων χορού του κόσμου.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα και τιμά όχι μόνο την πόλη μας, η οποία έχει πλούσια και μακροχρόνια παράδοση στον τομέα του χορού, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης ιδιαίτερα αγαπητή και διαδεδομένη στη Λεμεσό και ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, τόσο με τις πρώτες σχολές χορού στην Κύπρο, όσο και με την παρουσία περίφημων ομάδων χορού μέσα στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Λεμεσού που γινόταν στην πόλη μας.

Χωρίς αμφιβολία ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΑ αποτελούν ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά συμβάντα του τόπου μας και προσελκύουν πλήθος ντόπιων, αλλά και ξένων επισκεπτών και καθιστούν την πόλη μας πολιτιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Πολλοί είναι αυτοί που με τις γενναιόδωρες χορηγίες τους συνετέλεσαν ώστε η πολιτιστική αυτή εκδήλωση να γίνει θεσμός, και τους οποίους ο Δήμος Λεμεσού τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες, ελάχιστο δείγμα απεριόριστης ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη χειρονομία τους.