logo blank_gr mail
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Ανακοινώσεις  

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού

Η Λεμεσός είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κύπρου και ο μεγαλύτερος Δήμος, ενώ μετά τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής εισβολής του 1974 έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου για διαμετακόμιση εμπορευμάτων. ΄Εκτοτε η Λεμεσός εξελίσσεται ραγδαία σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ναυτιλίας, τουρισμού, εμπορίου και παροχής υπηρεσιών στην περιοχή.

Η Λεμεσός είναι γνωστή και για τη μακροχρόνια παράδοση της σε θέματα πολιτισμού. Προσφέρει στον ενδιαφερόμενο επισκέπτη ένα μεγάλο φάσμα, τόσο από δραστηριότητες, όσο και από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και αποτελεί ένα μοναδικό συνταίριασμα αρχαίων, φράγκικων, βυζαντινών και άλλων σύγχρονων επιδράσεων.

Μαζί, δημότες και δημοτικοί άρχοντες, θα εργαστούμε για τη Λεμεσό του αύριο και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας, που δεν είναι άλλοι από τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, τη μετατροπή της πόλης μας σε ένα κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού, το ξαναζωντάνεμα μαζί με τις νέες γενιές της παλιάς και νοσταλγικής Λεμεσού και την κατάκτηση ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για όλους τους δημότες μας.

Στις σελίδες του Δήμου Λεμεσού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας, τα ιστορικά της μνημεία, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τα αναπτυξιακά έργα, τις υπηρεσίες του Δήμου και άλλες βοηθητικές πληροφορίες που ενδιαφέρουν.

 

 

 

 

 
epohi