MAINPAGE

 

Κ.Ο.Α.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Συνεργασία Γραφείων

THEO. DAVID ARCHITECTS / KAL ENGINEERING

Tηλέφωνο 02-316471, Τέλεφαξ 02-316506, Ταχ. Θυρίδα 24251, 1702 Λευκωσία

E-mail kal_eng@spidernet.com.cy

  • AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΕΡΓΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΑΥΙΔ, FAIA

  • ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

KAL ENGINEERING

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΓΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΘΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

  • ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ

A.MOUZOURAS & ASSOCIATES

Ο αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε για το σχεδιασμό του από το φυσικό τρόπο με τον οποίο φύλλα ή πέταλα φυτών αγγίζουν το έδαφος και από την κύλιση των λόφων προς τη θάλασσα που χαρακτηρίζουν την περιβαλλοντική μορφολογία της Λεμεσού.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο, αλλά και το επιβλητικότερο πολυδύναμο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο της Κύπρου, χαρακτηρίζεται από συγκερασμό τριών βασικών προγραμματικών απαιτήσεων.

  1. Η αρμονική ένταξη της αρχιτεκτονικής έκφρασης αυτών των απαιτήσεων μέσα σε ένα ιδιόρρυθμο και ευαίσθητο περιβάλλον.
  2. Μια κατανοητή και συμπαγής για τους φιλάθλους και αθλητές διάταξη όλων των απαιτούμενων χώρων του κτιριολογικού προγράμματος.
  3. Μέσω του συγκερασμού αντιθέσεων η δημιουργία μιας δυναμικής αρχιτεκτονικής έκφρασης που προβάλλει μια ιδιαίτερη ορατή και συμβολική ταυτότητα για τον αθλητικό κόσμο της Λεμεσού.

ΤΟ ΤΟΠΙΟ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ

Η τοπογραφική ανομοιομορφία του οικοπέδου αξιοποιείται με τη δημιουργία μιας οπτικής και χωρικής έντασης μεταξύ της συμμετρίας της τομής των κερκίδων σαν σύνολο και το αυθόρμητο σχήμα του μεγάλου μεταλλικού κελύφους. Το κέλυφος με τα σκαλιστά κυματοειδή πέταλα του, αντανακλά και συνεχίζει την κύλιση του όλου φυσικού περιβάλλοντος. Σκιάζει όλες τις λειτουργίες του κτιρίου συμπεριλαμβάνοντας και τους εξωτερικούς κυκλοφοριακούς χώρους. Η ημικυκλική βάση του Αθλητικού Κέντρου, βγαίνει από τις υφιστάμενες καμπύλες του οικοπέδου στα ψηλότερα σημεία και σκαλιάζει με πετρόκτιστες δόμες και πρανή για να συναντήσει ξανά τα υφιστάμενα υψόμετρα.

Ο χώρος στάθμευσης διαμορφώνεται ακολουθώντας τη φυσική κλίση του οικοπέδου και εντάσσει την υφιστάμενη δεντροφυτία στο σχεδιασμό του, αφήνοντας ταυτόχρονα χώρους για νέα δεντροφύτευση.

ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η λειτουργική οργάνωση χαρακτηρίζεται από πέντε (5) επίπεδα, το καθένα ξεκάθαρο όσον αφορά λειτουργικούς στόχους και διαφάνεια κυκλοφορίας.