logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 ΣΤΙΣ 5.00Μ.Μ. ΣΤΟ ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Αγαπητοί καρναβαλιστές,

Ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζοντας την παράδοση του εδώ και αρκετά χρόνια, οργανώνει σήμερα τη σεμνή αυτή τελετή, στην οποία μας δίνεται η ευκαιρία να  ευχαριστήσουμε, να επαινέσουμε και να απονείμουμε τιμητικές πλακέτες και διπλώματα σε άτομα, ζεύγη ομάδες και άρματα που διακρίθηκαν στην Παιδική και Μεγάλη Παρέλαση.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά και εγκάρδια μου συγχαρητήρια.  Με μεγάλο ζήλο και έντονο το αίσθημα της αγάπης σας για το Καρναβάλι παρουσιάσατε εξαιρετικά αποτελέσματα.  Τόσο για τις ιδέες όσο και για τις αμφιέσεις και κατασκευές σας ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια, τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όσο και από τις χιλιάδες του κόσμου που παρακολούθησαν τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις.

Ειδικά φέτος θα ήθελα να αναφέρω, ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε μπροστά μας αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, καταβάλαμε όλοι μαζί μεγάλη προσπάθεια, προσθέτοντας παράλληλα, μερικά νέα στοιχεία που εμπλούτισαν γενικά όλες τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, ξεκινώντας από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την τελευταία Κυριακή.

Προσπάθεια μας είναι όπως στα επόμενα καρναβάλια προστεθούν περισσότερα στοιχεία, με στόχο καθημερινά, την περίοδο του καρναβαλιού να υπάρχει μία ξεχωριστή  εκδήλωση, τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες, με στόχο ολόκληρη η πόλη μας όλες τις 11 μέρες να ζει συνεχώς το Λεμεσιανό καρναβάλι. Για το σκοπό αυτό είμαστε ανοιχτοί για οποιεσδήποτε εισηγήσεις και απόψεις θα θέλατε να μας υποβάλετε.

Με το ενδιαφέρον αυτό που δείχνετε όλοι εσείς για το Καρναβάλι συντελείτε καθοριστικά στη διατήρηση και ανάπτυξη του θεσμού αυτού που έχει μια μακρόχρονη παράδοση στην πόλη μας.  Το γεγονός ότι το καρναβάλι ζει και βασιλεύει, αλλά και αναβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο είναι πολύ σημαντικό, τιμά τη Λεμεσό μας και την καθιστά επίκεντρο ενδιαφέροντος, προσελκύοντας  χιλιάδες συμπατριώτες μας, αλλά και επισκέπτες από το εξωτερικό για το εντεκαήμερο των εκδηλώσεων.

Η ποιοτική και ποσοτική αύξηση των συμμετοχών σε άρματα και σε μεταμφιεσμένους στην Παιδική όσο και στην Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο της Κριτικής Επιτροπής, γι' αυτό ακόμα μια φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους ανεξαιρέτως που έλαβαν μέρος και πλούτισαν με τις έξυπνες ιδέες και τις άρτιες παρουσιάσεις τους τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

Η επιτυχία των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων δημιουργεί για μας δέσμευση και υποχρέωση για την όσο το δυνατό καλύτερη και πλέον ευφάνταστη οργάνωση τους.

Ο Δήμος Λεμεσού υπόσχεται ότι θα είναι πάντα στο πλευρό σας και στα πλαίσια των οικονομικών του δυνατοτήτων θα σας παρέχει την κάθε δυνατή βοήθεια. 

Βασιζόμενοι στη δική σας ενεργό συμμετοχή και παρουσία, προσδοκούμε του χρόνου ακόμη καλύτερο και πιο εντυπωσιακό καρναβάλι.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους  βοήθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων του καρναβαλιού:
Το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού
Τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού
Την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού
Την Πολιτική ΄Αμυνα
Τις Μαζιορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Την Εταιρεία Αυξέντη Αυξεντίου
Τα Μέλη των Κριτικών Επιτροπών, της Παιδικής και της Μεγάλης Παρέλασης
Την Σχολή Χορού της Εύης Αχιλλέως και του Νίκου Παναγιώτου
Την ΄Ενωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων
Τον Πρόεδρο και τα Μέλη της  Πολιτιστικής Επιτροπής
Τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου Λεμεσού

 
 
 

 

 
epohi