logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στην 28η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΑΛ, το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 4.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Elias

Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση αποδέχτηκα την πρόσκληση της Εταιρείας Αστικών Λεωφορείων Λεμεσού και παρευρίσκομαι σήμερα για να χαιρετίσω την 28η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας σας. 

Επιτρέψετε μου να εκφράσω την  εκτίμηση, τόσο τη δική μου, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για το έργο το οποίο εδώ και χρόνια επιτελείτε.

Είναι από όλους παραδεκτό ότι όλες οι μεγαλουπόλεις όπως είναι και η Λεμεσός, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι το κυκλοφοριακό, όμως είναι από όλους παραδεκτό ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους διάφορους φορείς και τα οργανωμένα σύνολα αυτά να επιλύονται και να επιτυγχάνεται μια απρόσκοπτη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

Η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση αποτελεί το επιστέγασμα των εργασιών μιας χρονιάς, η οποία πιστεύω ότι υπήρξε καθόλα παραγωγική και εποικοδομητική για την εταιρεία σας και θα ήθελα να συγχαρώ όλους για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε ώστε να διατηρήσετε την ΕΑΛ και να εξασφαλίσετε των θεσμών των περιφερειακών εταιρειών στην Κύπρο.

Η συλλογική προσπάθεια και η επιστράτευση όλων με στόχο το καλώς νοούμενο συμφέρον της κυπριακής οικονομίας και του επιβατικού κοινού, θα ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους για περαιτέρω στήριξη της εταιρείας σας και απάμβλυνση των τυχόν αδυναμιών που κατά καιρούς παρουσιάζονται.

Είναι καιρός πιστεύω ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι στην αλλαγή της νοοτροπίας που παρατηρείται με την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου, πράγμα το οποίο αυξάνει το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα και με μια συλλογική και ολοκληρωμένη στρατηγική να στραφούμε σταδιακά προς τη σωστή χρήση των λεωφορείων.

Σαν Δήμος Λεμεσού έχουμε επισημάνει το μεγάλο ζήτημα που αφορά τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη μας και φαίνεται ότι η πίεση και τα διαβήματα μας έχουν σαν αποτέλεσμα και εκτός απροόπτου εντός του 2008, πιστεύω ότι θα αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου που επεξεργάστηκε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών με την ΕΑΛ για πλήρη αντικατάσταση του στόλου της εταιρείας σας.  Επίσης η βελτίωση και η επέκταση των διαδρομών, η δημιουργία σταθμών ανεπιβίβασης, καθώς επίσης και η χρήση μικρών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης για εξυπηρέτηση και των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, το οποίο άρχισε από τον περασμένο Σεπτέμβριο να λειτουργεί στην πόλη μας, θα συμβάλουν στον επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό.

Επίσης επιτρέψετε μου να αναφερθώ σε συντομία για σκοπούς ενημέρωσης στη συνάντηση που είχα στο γραφείο μου με το Διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, στην οποία παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΕΑΛ, στην οποία ανακοινώθηκε από την πλευρά της Κυβέρνησης η απόφαση να προχωρήσει με την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, χωρίς να γίνουν όμως οποιεσδήποτε μελέτες, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.  Η απόφαση θα έχει ισχύ για δέκα χρόνια και η Κυβέρνηση θα υπογράψει συμβόλαιο με τις εταιρείες αστικών λεωφορείων, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει κοινή αναθεώρηση των δρομολογίων, περισσότερες στάσεις και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

΄Εχουν εντοπιστεί ορισμένα μικροπροβλήματα, όπως οι πιστώσεις από τις τράπεζες σε ότι αφορά την ανανέωση του στόλου, το αίτημα για επιδότηση από μέρους της Κυβέρνησης του κομίστρου μέχρι και 50%, καθώς επίσης και του θέματος των κατασκευαστικών ρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν και το οποίο αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα του Δήμου.

Ασφαλώς σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, σημαντικό ρόλο έχουν να παίξουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γι' αυτό τους ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά τους και παράλληλα τους καλώ να συνεχίσουν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Λεμεσού θα είναι πάντα συμπαραστάτης και αρωγός στις προσπάθειες της εταιρείας σας.

Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση οποιουδήποτε θέματος μας αφορά και για ουσιαστική συνεργασία προς επίτευξη των κοινών στόχων.

 
 
 
 

 

 
epohi